időjárás 2°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

Magyar vállalatok segítik sok gyerek digitális tanulását

Forrás: MW
2020.12.18. 16:32
Magyar vállalatok segítik sok gyerek digitális tanulását

Száz hátrányos helyzetű általános iskolás digitális tanulását segíti informatikai eszközökkel a K&H Bank, míg a Provident Pénzügyi Zrt. hetvenhat asztali számítógépet adományozott iskolás gyermekeknek.

A K&H Bank a Magyar Bankszövetség Digitális Gyorsítósáv programjának keretében még idén adományoz 50 notebookot és 50 számítógépet azoknak a tanulóknak, akiknek az otthoni IT eszközök hiánya miatt tavasszal nehézséget jelentett a digitális oktatás – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Mint a közlemény emlékeztet, a K&H a fiatalok oktatásának tíz éve támogatója, ezért az elsők között csatlakozott a Magyar Bankszövetség adományozási programjához, amely az iskolák és rászoruló diákjaik digitális felzárkóztatását tűzte ki célul.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A pályázatban részt vevő általános iskolák számára még novemberben nyílt lehetőség arra, hogy notebookot vagy számítógépet igényeljenek azoknak a tanulóknak, akiknek az otthoni informatikai eszközök hiánya miatt nehézséget jelentett az online tanulás a tavaszi digitális munkarendben.

„Intézményenként maximum 10 notebookra és személyi számítógépre lehetett pályázni, hogy minél több intézmény tanulója kapjon lehetőséget a bank által már nem használt, de jó állapotban lévő számítógépes eszközök elnyerésére”

– mondta el a közleményben Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A Provident Pénzügyi Zrt. a Mosolykommandó Közhasznú Alapítványon keresztül adományozott 100 asztali számítógépet iskolás gyermekeknek. A komplett gépeket pályázaton yerhették el azok a szegedi és környékbeli jó tanulók, akik eszközhiány miatt nehézségekkel küzdöttek a digitális oktatásra történő átálláskor. A győztes pályázók karácsony előtt vehették át nyereményeiket – tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.

Idén ősszel a Provident szegedi csapata hetvenhat kiváló állapotú, otthoni használatra tökéletesen alkalmas számítógépet adományozott a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány számára. A felajánlott eszközök mellé további gépek is érkeztek, így a pályázaton 5 millió forint értékű, összesen száz asztali gépért jelentkezhettek a diákok – derül ki a baon.hu cikkéből.

A jelentkezés feltétele csupán annyi volt, hogy legalább egy iskolás gyermek legyen a családban, aki az előző félévben minimum négyes tanulmányi átlagot ért el. A szegedi és környékbeli nyertesek a szoftverekkel ellátott számítógépeket az elmúlt napokban vehették át.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Maruzsa Zoltán szerint alapvetően sikeres a védekezés az oktatásban. Az államtitkár elmondása alapján az adatok az esetszámok csökkenését mutatják, és javulnak az eredmények a köznevelési intézményekben.