Magyar vállalatok segítik sok gyerek digitális tanulását

Száz hátrányos helyzetű általános iskolás digitális tanulását segíti informatikai eszközökkel a K&H Bank, míg a Provident Pénzügyi Zrt. hetvenhat asztali számítógépet adományozott iskolás gyermekeknek.

Forrás: MW2020. 12. 18. 16:32
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A K&H Bank a Magyar Bankszövetség Digitális Gyorsítósáv programjának keretében még idén adományoz 50 notebookot és 50 számítógépet azoknak a tanulóknak, akiknek az otthoni IT eszközök hiánya miatt tavasszal nehézséget jelentett a digitális oktatás – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Mint a közlemény emlékeztet, a K&H a fiatalok oktatásának tíz éve támogatója, ezért az elsők között csatlakozott a Magyar Bankszövetség adományozási programjához, amely az iskolák és rászoruló diákjaik digitális felzárkóztatását tűzte ki célul.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A pályázatban részt vevő általános iskolák számára még novemberben nyílt lehetőség arra, hogy notebookot vagy számítógépet igényeljenek azoknak a tanulóknak, akiknek az otthoni informatikai eszközök hiánya miatt nehézséget jelentett az online tanulás a tavaszi digitális munkarendben.

„Intézményenként maximum 10 notebookra és személyi számítógépre lehetett pályázni, hogy minél több intézmény tanulója kapjon lehetőséget a bank által már nem használt, de jó állapotban lévő számítógépes eszközök elnyerésére”

– mondta el a közleményben Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A Provident Pénzügyi Zrt. a Mosolykommandó Közhasznú Alapítványon keresztül adományozott 100 asztali számítógépet iskolás gyermekeknek. A komplett gépeket pályázaton yerhették el azok a szegedi és környékbeli jó tanulók, akik eszközhiány miatt nehézségekkel küzdöttek a digitális oktatásra történő átálláskor. A győztes pályázók karácsony előtt vehették át nyereményeiket – tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.

Idén ősszel a Provident szegedi csapata hetvenhat kiváló állapotú, otthoni használatra tökéletesen alkalmas számítógépet adományozott a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány számára. A felajánlott eszközök mellé további gépek is érkeztek, így a pályázaton 5 millió forint értékű, összesen száz asztali gépért jelentkezhettek a diákok – derül ki a baon.hu cikkéből.

A jelentkezés feltétele csupán annyi volt, hogy legalább egy iskolás gyermek legyen a családban, aki az előző félévben minimum négyes tanulmányi átlagot ért el. A szegedi és környékbeli nyertesek a szoftverekkel ellátott számítógépeket az elmúlt napokban vehették át.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Maruzsa Zoltán szerint alapvetően sikeres a védekezés az oktatásban. Az államtitkár elmondása alapján az adatok az esetszámok csökkenését mutatják, és javulnak az eredmények a köznevelési intézményekben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.