Szilveszterkor is vittek be kutyákat a Mol töltőállomásaira azonosítani

A mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához.

Forrás: MTI2021. 01. 09. 17:51
null
Országszerte 58 elkóborolt kutyát vittek be a Mol töltőállomásaira Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzet miatt szilveszterkor a korábbinál lényegesen kevesebben petárdáztak és tűzijátékoztak, de még így is országszerte 58 elkóborolt kutyát vittek be a Mol töltőállomásaira, hogy az ingyenes mikrochip-leolvasó segítségével hazajuttassák az állatokat.

A Mol közleménye szerint a bevitt állatok közül szinte mindegyiknek volt chipje, így a sikeres leolvasás után visszajutottak gazdáikhoz. A mikrochippel nem rendelkező kutyákat vagy örökbe fogadták, vagy a helyi menhelyre kerültek.

Országszerte 58 elkóborolt kutyát vittek be a Mol töltőállomásaira
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az előző évben, 2019 szilveszter éjszakáján 91 kutyát vittek be a benzinkutakra azonosítani.

A Mol felidézte, hogy 2018 májusában kezdték meg az együttműködést a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Jelenleg már 123 Mol benzinkútnál található ingyenes kutyachip-leolvasó.

A kezdeményezés indulása óta több mint 3000 elkóborolt kutyának próbáltak a Mol-kutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához.

Az adatok szerint 10-ből 8 kutya jellemzően vidéken kóborol el.

Rekordmennyiségű adatot használtunk 2020-ban

A korábbi évekhez hasonlóan az SMS 2020-ban is veszített népszerűségéből. A hanghívások gyakoriságában 2020-ban minimális, 2 százalékos csökkenés volt.

Tavaly a távoli munkavégzés és otthoni tanulás miatt a telekommunikációs infrastruktúrának minden korábbinál fontosabb szerep jutott – közölte a szolgáltató az MTI érdeklődésére pénteken. December második hetében mobilinterneteztek a legtöbbet az ügyfelek, amikor a korábbi év legforgalmasabb heténél 63 százalékkal több adatot használtak. A karácsonyi időszakban is több adat fogyott: a 2019-es 764 millió megabájtnál (MB) több mint másfélszer annyit, majdnem 1,2 milliárd MB-ot mobilneteztek a Vodafone ügyfelei.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.