5G-s csúcsmobillal támadhat fel a kanadai gyártó

Fizikai billentyűzettel felszerelt, 5G-s csúcsmobilt dobhat piacra idén a BlackBerry.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 20. 10:41
null
Fizikai billentyűzettel felszerelt, 5G-s csúcsmobilt dobhat piacra idén a BlackBerry. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizikai billentyűzettel felszerelt, 5G-s csúcsmobilt dobhat piacra idén a BlackBerry. Régóta távol van a mobilpiactól a BlackBerry, a legutolsó okostelefon ezzel a márkanévvel a 2018-ban megjelent KEY2 LE volt. Minden jel arra utal azonban, hogy a márka visszatér, és újra lehet majd BlackBerry mobilt vásárolni – olvasható az Origo cikkében.

Fizikai billentyűzettel felszerelt, 5G-s csúcsmobilt dobhat piacra idén a BlackBerry.
Fotó: PIXABAY

A TCL-lel a múlt évben járt le a cég együttműködése, most az OnwardMobility kezében vannak a mobilos jogok. A cég azt tervezi, hogy az idén piacra is dob egy 5G-s BlackBerry csúcsmobilt. Peter Franklin ügyvezető szerint ez Észak-Amerikában és Európában is megjelenik majd. Később pedig Ázsiában is kapható lesz a termék.

Az interjú alapján a BlackBerry készüléken fizikai billentyűzet is lesz, így a márka hű marad a régi önmagához. Remélhetőleg ezúttal sikerül jó készüléket összerakni, és sokan előre reménykednek, hiszen az utóbbi évek BlackBerry készülékei nem voltak valami erősek vagy prémium jellegűek.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Hiába a járvány minden létező rekordot megdöntött az iPhone

A koronavírus-járvány nem befolyásolta azokat, akik új okostelefont szerettek volna vásárolni az ünnepi szezonban, így nagyot tudott növekedni a piac. A legnagyobb növekedést az Apple érte el, az iPhone rekordot döntött az év utolsó három hónapjában – olvasható az Origo cikkében.

Az IDC piackutató cég felmérése szerint az év végére, vagyis az ünnepi szezonra helyrebillent a korábban a járvány miatt kicsit megviselt okostelefonos piac, és az év utolsó negyedében már 4,3%-os volt a növekedés. A gyártók összesen mintegy 385 millió telefont szállították le az utolsó három hónapban, és ez nagyon pozitív jövőképet fest le a 2021-es esztendőre, ami akár minden korábbinál nagyobb növekedést hozhat.

Az IDC szakértői szerint idén nagyon sok dolog tolja majd az okostelefonos piac szekerét: egyre népszerűbbé válnak (az egyébként egyre jobb) középkategóriás készülékek, egyre keresettebbek lesznek az 5G-s telefonok, a gyártók és a telkós cégek pedig komoly ajánlatokkal készülnek majd. Ráadásul egyelőre még mindig az a helyzet, hogy a vásárlók kevesebbet tudnak költeni utazásra, nyaralásra, kikapcsolódásra, ebből pedig az okostelefonos piac profitál.

De visszatérve 2020 utolsó negyedévére, érdekes elmozdulás történt a legnépszerűbb gyártók top 5-ös listájában, ugyanis az Apple nagy fölénnyel az élre ugrott.

A kaliforniai gyártó 90,1 millió készüléket szállított le, ami leginkább az iPhone 12-es sorozat nagyon pozitív fogadtatásának tudható be, és ezzel megszerezte a piac 23,4%-át. Éves összehasonlításban egyébként ebben a három hónapban 22,2%-kal teljesített jobban az Apple.

Az pedig rekord, ugyanis ennyi készüléket soha semelyik gyártó nem szállított még le egy negyedév alatt.

A régóta piacvezető Samsung visszaesett a második helyre a negyedévben, közel 20 millió telefonnal maradt el az Apple-től, ugyanis „csak” 73,9 millió példányt küldött ki világszerte a viszonteladókhoz. Ezzel egyébként a piaci részesedése 19,1%, a sikert pedig a szakértők továbbra sem a csúcskategóriás Galaxy S-sorozatnak tudják be, hanem az elérhetőbb árú, de egyébként minden fronton jó képességekkel rendelkező Galaxy A-szériának.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.