Egykezes móddal, és új névvel újíthat az Android 12

Újabb részletek derültek ki az Android 12-ről, amelynek a desszertneve Snow Cone lesz.

Forrás: origo.hu2021. 02. 18. 10:29
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az XDA jelentése szerint a Google a házon belüli fejlesztések során még mindig ad desszertnevet az új Android főverzióknak. Kiderült, hogy az Android 12-re a fejlesztők maguk között Snow Cone-ként hivatkoznak. Ez állítólag az eddig ki nem adott forráskódban is benne van.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az XDA megtudta továbbá, hogy a Google beépít majd egy egykezes módot is az Android 12-be. Az utóbbi évek során sok gyártó állt már elő saját megoldással az egykezes használat segítésére, így nagy kérdés, hogy a Google saját ötletét átveszi-e a többi cég.

Az Android 12 fejlesztőknek szóló bétája elvileg már ebben a hónapban megjelenik, így lassan fény derülhet rá, hogy milyen nagy újításokkal készül a Google. A kezelőfelület és a dizájn teljesen újnak ígérkezik például.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Nagy nyűggel számolhat le az Android 12

Könnyűvé válhat más ANDROID eszközökre átküldeni a wifihálózat jelszavát. A gyakori első világbeli problémák egyike a mobileszközök felcsatlakoztatása a jelszóval védett wifihálózatokra, igen kényelmetlennek bizonyulhat előkeríteni és beírogatni a szükséges jelszót. A probléma orvoslására már évekkel ezelőtt kitalálták a routerekben a WPS funkciót, a rajtuk lévő gomb lenyomásával egy rövid időn keresztül átadhatóak a csatlakoztatni kívánt eszközöknek a jelszavak – olvasható az Origo cikkében.

Ugyan a WPS régóta széles körben elérhető, azonban rejtélyes okokból nem mindig működik az elvárt módon, ráadásul a funkció támadási felületet jelent a hálózat fizikai körzetében lévők számára, így jobb ötlet lehet letiltani a router beállítófelületén.

Szerencsére az XDA Developers beszámolója alapján az Android 12-től kezdve megoldódhat a probléma, a jelek szerint a Nearby Share funkción keresztül gyorsan, egyszerűen és biztonságosan átküldhető lesz a mobileszközök között a wifijelszó. Az Android 10-től egyébként elérhető egy hasonló lehetőség, QR-kódon keresztül küldhető át a jelszó, de az sem mondható maceramentes megoldásnak.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.