Évek óta nem látott mutatványra volt képes az amerikai mobil gyártó

A tavalyi utolsó negyedévben több iPhone fogyott, mint Samsung Galaxy mobil.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 23. 20:41
null
Pontosan 4 éve tartó állapotot tört meg 2020 utolsó negyedévében az Apple mobilgyártó, az ünnepi periódusban átvette az eladott okostelefonok számában az elsőséget a Samsungtól. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi utolsó negyedévben több iPhone fogyott, mint Samsung Galaxy mobil. Egész pontosan négy éve tartó állapotot tört meg 2020 utolsó negyedévében az Apple mobil gyártó, az ünnepi periódusban átvette az eladott okostelefonok számában az elsőséget a Samsungtól. A Gartner piacelemző cég szerint a kérdéses időszakban 79,94 millió iPhone talált gazdára, míg a Galaxy mobilokból 62,17 millió darabot sikerült értékesíteni – olvasható az Origo cikkében.

Nem valószínű, hogy az Apple képes volna megtartani ezen a téren a piacvezető szerepét, a Gartner szerint a mostani helyzet inkább csak a különösen jól teljesítő iPhone 12-nek köszönhető, plusz a Samsungnak nem volt semmilyen komoly újdonsága a piacon. Kontextusként 2019 utolsó negyedévében 69,6 millió iPhone és 70,4 millió Galaxy fogyott.

Pontosan 4 éve tartó állapotot tört meg 2020 utolsó negyedévében az Apple mobil gyártó, az ünnepi periódusban átvette az eladott okostelefonok számában az elsőséget a Samsungtól.
Fotó: PIXABAY

AZ APPLE NAGY SIKERE ELLENÉRE ÖSSZESSÉGÉBEN NINCS JÓ ÁLLAPOTBAN AZ OKOSTELEFONOS PIAC, TAVALY 12,5 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENTEK AZ ELADÁSOK.

A tavalyi utolsó negyedévben az éves átlagnál jóval kisebb, csupán 5,4% volt a visszaesés mértéke, amit a Gartner az új iPhone-ok sikere mellett elsősorban az 5G-s mobilok jobb elérhetőségének, továbbá a belépő- és középkategóriás készülékek lendületesebb teljesítményének tud be. A kérdéses időszakban összesen 384,6 millió okostelefont adtak el világszerte a gyártók, míg 2019 utolsó negyedévében még 406,6 millió fogyott belőlük.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Hiába a járvány minden létező rekordot megdöntött az iPhone

A koronavírus-járvány nem befolyásolta azokat, akik új okostelefont szerettek volna vásárolni az ünnepi szezonban, így nagyot tudott növekedni a piac. A legnagyobb növekedést az Apple érte el, az iPhone rekordot döntött az év utolsó három hónapjában – írja az Origó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.