Ingyen kicseréli a népszerű gyártó egyes laptopjainak az akkuit!

Nem töltenek egy százaléknál tovább az érintett MacBook Prók.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 14. 9:24
null
MacBook Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem töltenek egy százaléknál tovább az érintett MacBook Prók. Újabb ingyenes javítási programot indított az Apple, tájékoztatása szerint egyes 2016-os és 2017-es évjáratú MacBook Pro laptopok akkumulátorai egy idő után nem tölthetőek 1 százalék felettire. Ugyan a gépek telepei jó néhány évnyi használatot követően semmiképp sem lehetnek az eredeti formájukban, ám a mostani jelenség nem természetes, az érintett modellekben ingyen kicseréli az akkut a vállalat – olvasható az Origo cikkében.

Nem töltenek egy százaléknál tovább az érintett MacBook Prók.
Fotó: PEXELS

A magukat érintettnek gondoló felhasználók az Apple magyar nyelvű terméktámogatási oldalán olvashatnak további tájékoztatást és instrukciókat az ingyenes akkucsere kapcsán. A potenciálisan érintett számítógépek köre:

  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2016, két Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2017, két Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2016, négy Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2017, négy Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (15 hüvelykes, 2016)
  • MacBook Pro (15 hüvelykes, 2017)
  • A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

    Az új gamer laptopok választása könnyebb lehet

    El kell árulniuk a gyártóknak a GeForce RTX 3000 videóvezérlők paramétereit – olvasható az Origo cikkében.

    Megkezdődött az első GeForce RTX 3000 grafikus vezérlőkkel ellátott gamer laptopok forgalmazása, azonban eddig a legtöbb modell konkrét teljesítményét csak tesztek olvasásával vagy megtekintésével tudták megállapítani a vevők.

    A problémát az jelenti, hogy ugyan az új GeForce-kínálatot alapvetően csak háromféle videóvezérlő (RTX 3060 / 3070 / 3080) képezi, azonban a laptopgyártók széles keretek között szabályozhatják azok maximális hőtermelését. Emiatt hiába van mondjuk egy vevő által nézegetett mindkét laptopban GeForce RTX 3080, mégis jelentős eltérés lehet a grafikus teljesítményük között.

    Akár 25% körüli szintre is nyílhat köztük az olló, ami már bőven a számottevő kategóriába esik a végeredmény szempontjából.

    Sajnos a laptopgyártók eddig a legritkább esetben voltak hajlandóak elárulni, hogy milyen maximum hőtermelést állítottak be videóvezérlőknek a laptopjaikban, de az NVIDIA most közbeavatkozott, kötelezte a partnereit a használt beállítások nyilvánosságra hozatalára.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.