Élelmiszerellátást veszélyeztetnek a hackerek

A JBS Foods húsfeldolgozó több üzeme is leállt egy zsarolóvírus miatt – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 02. 16:45
null
A kép csak illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb aggodalomra okot adó kiberbiztonsági incidensre derült fény, a zsarolóvírusaikkal válogatás nélkül bármely szervezetre lecsapó netes bűnözők ezúttal az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsfeldolgozó vállalatánál okoztak óriási leállást.

A kép csak illusztráció
Fotó: PIXABAY

Az áldozat a világ 15 országában bő 150 üzemet működtető és 245 ezer főt foglalkoztató JBS Foods, az oroszországi bűnözőkhöz köthető támadás során vasárnap több amerikai és kanadai szerverén is titkosították az adatokat. A kár mértéke egyelőre tisztázatlan, azonban a cég kénytelen volt leállítani az USA öt legnagyobb marhahús-feldolgozó üzemét, továbbá a hírek szerint az ausztrál leányának a működésében is fennakadások tapasztalhatóak. Az öt amerikai gyára naponta olyan 22 500 szarvasmarha feldolgozásáért felelős.

A vállalat tájékoztatása szerint a szerverek biztonsági mentésekből való helyreállítási folyamata jól halad, érzékeny adatok pedig a jelek szerint nem szivárogtak ki a támadás során. A JBS Foods tájékoztatta a partnereit, hogy ettől függetlenül biztosan fennakadások lesznek a rendelések teljesítésében, az üzemek működésének több napi kieséses a beszállítóit és a vevőit is kellemetlenül érintheti.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.