Kimérten ugyan, de elindult az idei Mobil Világkongresszus

A szolgáltatóktól a gyártókon keresztül ügyfelek, újságírók és látogatók is több tízezres számban lehetnek jelen.

Forrás: origo.hu2021. 06. 29. 19:55
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden évben a Mobile World Congress (MWC), vagyis a Mobil Világkongresszus a telekommunikációs ipar legnagyobb eseménye, ahol a szolgáltatóktól a gyártókon keresztül a potenciális ügyfelek, az újságírók és látogatók is több százezres számban vannak jelen. Tavaly azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény, és idén megtartják ugyan, de csak korlátozott keretek között.

A szervezők körülbelül 30-50 ezer látogatót várnak, azonban a helyek kitöltésére több ezer jegyett osztottak szét a helyi, barcelónai lakosságnak, a nemzetközi újságírók jelentős része ugyanis most nem lesz jelen.

Ehhez hasonlóan a nagy gyártók jó része is távol marad, így például állít standot idén a Samsung, a Sony és a Nokia sem, helyette virtuális eseményeken, vagyis online közvetítéseken várhatók új bejelentések. Úgy tűnik, hogy leginkább a kínai gyártók képviseltetik magukat a helyszínen.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Mindenesetre a szervezők eleve így építették fel az eseményt, ami az idén egyfajta hibrid lesz: egyszerre várhatóak bejelentések a helyszínről, valamint a virtuális térből. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki otthon marad: Elon Musk például elutazik Spanyolországba, és előadást tart a SpaceX által telepített Starlink műholdakról, amik segítségével internetelérést adna a világ bármelyik pontján.

Ehhez hasonlóan megjelenik a Huawei is, azonban mivel a vállalat továbbra sem használhatja a Google szolgáltatásait, a potenciálisan érkező új okostelefonok alig-alig relevánsak a nyugati világban.

Ezzel együtt biztosan várhatóak érdekességek a következő két-három napban, melyekről természetesen igyekszünk beszámolni.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A lakosság fele használ még vezetékes telefont hazánkban

A közlemény szerint az előfizetők csaknem kilencven százalékának csak egy tévével és internettel közösen előfizethető, kedvező csomag miatt van vezetékes telefonja, és csak nyolcból egy háztartásban fizetnek elő külön erre a szolgáltatásra. Az előfizetők harmada sosem használja a vezetékes telefont, az ilyen háztartások tizedében pedig készülék sincs, csak előfizetésük van.

Ezzel szemben a háztartások 94 százalékánál van mobiltelefon, és nagy többségükben – 71 százalékukban – vezetékes internet is – fűzték hozzá.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.