A pár ezer forintos telefonokra mindig lesz igény

A kétezres évek elején jelentek meg az első olyan mobiltelefonok, amelyek lehetővé tették különféle internetes alkalmazások, smart szolgáltatások elérését. Ezek azok az úgynevezett okostelefonok, amelyek teljes érintőképernyős változatai mostanra elképesztő népszerűségre tettek szert. De hiába a borzasztóan nagy teljesítmény, a rengeteg előny, a brutális marketingkommunikációs kampány, a hagyományos „butatelefonok” továbbra is élnek is virulnak.

Forrás: ORIGO2021. 07. 08. 18:24
null
A kép csak illusztráció. Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sőt lehet, hogy most ez sokakat meglep, de ezen modellek is fejlődnek, és még mindig igen komoly a kereslet irántuk. Annak jártunk utána, hogy miért lehet ez, és hogy mennyire tekinthető sokoldalúnak ez a termékcsalád.

Előnyök

Hangozzék bármilyen furcsán, a hagyományos, tradicionális kialakítású mobiltelefonok a nyilvánvaló hátrányaik ellenére jó pár komoly előnnyel rendelkeznek a menőbb, trendibb okostelefonokkal szemben. Jöjjenek most ezek:

Ár

A legfontosabb tényező még mindig, és ebben a klasszikus mobilok verhetetlenek!

Akár már pár ezer forintért is kapható használható készülék, erről pedig az okosabb rokonaik nem is álmodhatnak.

Kompakt

Aki a minitelefonokat szereti, annak hagyományos telefonra van szüksége. Még mindig ezekből gyártják a legkisebb, legkompaktabb, és ebből fakadóan legkönnyebben hordozható termékeket.

Nokia 3310 régen és most
Fotó: YouTube (Képernyőkép)

Igazi gombok

Sokan vannak, jellemzően az idősebb korosztályok tagjai között, akiknek nem komfortos az érintőképernyő, hanem jobban szeretik a valóságban is létező nyomógombokat. Ezt pedig az ilyen típusú termékektől meg is kapják. Egyébként a gombok azoknál különösen hasznosak lehetnek, akik valamilyen látásproblémájuk van.

Üzemidő

A nagy érintőképernyő szép és látványos, viszont rengeteget fogyaszt, éppen úgy, mint az erős hardver. Mivel ezek a klasszikus telefonokból hiányoznak, ezért értelemszerűen azok üzemideje jóval nagyobb, még akkor is, ha egyébként az akkumulátor kapacitása esetleg kisebb. És a különbség nem is kicsi, hiszen amíg az okostelefonoknál a legjobb esetben is be kell érni egynapos üzemidővel, addig

egy kisebb tudású tradicionális készülékkel több napig, vagy akár egy hétig ki lehet húzni töltés nélkül.

A kép csak illusztráció
Fotó: FLICKR

Strapabíró kialakítás

Szintén sokan értékelik, hogy a régi vágású mobilokat sokkal-sokkal egyszerűbben lehet strapabíróvá alakítani, ami nagyon hasznos lehet, ha valaki a terepen használja sokat a készülékét.

Ezek után nem meglepő, hogy sok cég foglalkozik ilyen készülékekkel. Összegyűjtöttünk néhány szokványos, illetve különleges modellt, hogy bemutassuk, milyen változatos is lehet a klasszikus mobilok univerzuma.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.