Csendben javíthatta a Switch kontrollerét a gyártója

Július elején egy youtuber szimpla ötlettel szüntette meg a driftelést – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 31. 14:26
null
Nintendo Switch Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA-ban jelenleg mindhárom nagy konzolgyártó csoportos perek alatt áll a termékeikhez járó vagy vásárolt gamepadek driftelési gondjai miatt. A sodródási probléma során a kontrollerek joystickjai fantom mozgásokat érzékelnek, ami minimum bosszantó, sok esetben pedig irányíthatatlanná teszi a játékokat. A végeredményt tekintve a jelenség egyenértékű azzal, mint amikor a számítógépeknél rejtélyesen vánszorog az egérmutató a képernyőn, ezzel jó eséllyel szinte mindenki találkozott már.

Július elején egy VK nevű youtuber megosztott egy potenciális megoldást a Nintendo Switch konzol driftelési problémájára, ennek során a Joy-Con burkolatának belső felében két csík megfelelő helyre ragasztása látszólag teljesen megoldotta a problémát.

Nintendo Switch
Fotó: Pexels

Természetesen sokan szkeptikusak voltak a megoldással kapcsolatban, azonban a könnyű barkácsjellege miatt mégis kipróbálták, a tapasztalataik pedig univerzális pozitívnak tűnnek. Egyelőre nem világos, hogy a csíkok hosszú távon is képesek-e megakadályozni a driftelési problémát.

A jelek szerint maga a Nintendo is felfigyelt a megoldásra, a The Legend of Zelda Skyward Sword megjelenése alkalmából elérhetővé tett switches kontrollerét szétszedve egy vevő felfedezte az újonnan gyártott Joy-Con vezérlőkben a két csíkot. A Nintendo nem volt hajlandó kommentálni a gyanús változtatást, részben a folyamatban lévő per miatt ezt jó eséllyel nem is fogja ezt megtenni.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Eladó az angol királynő Nintendo Wii játékkonzolja

Újabb játékipari kuriózum vált eladóvá az interneten, a gazdag gyűjtők ezúttal egy abszolút egyedi Nintendo Wii játékkonzolra csaphatnak le az eBay-en. A modellt 2009-ben készítette a THQ játékkiadó, 24 karátos arany borítja, a cég sajtósai II. Erzsébet angol királynőnek szánták odaajándékozni a Big Family Games nevű családi játékokat tartalmazó kollekció reklámkampányának részeként.

Az angol királynő beérkező csomagokért felelős csapata a THQ legnagyobb bánatára azonnal visszafordította a nem teljesen őszintén ajándéknak titulált játékkonzolt, mivel Őfelsége biztonsági okból nem fogad el semmilyen beküldött ajándékot. Emellett jó eséllyel az sem nyűgözte le őket, hogy valamiféle cég arcátlanul megpróbálja bevonni a királynőt a termékének reklámkampányába.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.