időjárás °C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Nem fognak örülni, akik PC-n szeretnék nyüstölni ezt a focis játékot

Forrás: origo.hu
2021.07.13. 10:05
Nem fognak örülni, akik PC-n szeretnék nyüstölni ezt a focis játékot

Csak az új konzolokon és Stadián lesz elérhető a FIFA 22 legnagyobb újítása – írja az Origó.

Kevesek őszinte meglepetésére EA Sports vasárnap bejelentette a FIFA játéksorozatának idei részét, amely összességében legnagyobb újítását a HyperMotion névre keresztelt animációs rendszer jelenti. A széria eddigi részeitől eltérően a játék nem csak előre elkészített animációkat tartalmaz, hanem gépi tanulásos módszerrel képes valós időben újakat generálni, hogy minden eddiginél realisztikusabban mozogjanak a játékosok a képernyőkön.

Ez remekül hangzik, azonban a HyperMotion kizárólag PlayStation 5, Xbox Series és Google Stadia platformokon lesz elérhető, a FIFA 22 előző generációs konzolokra érkező változatai és a PC-s kiadása nem tartalmazza majd a rendszert. Ennek hallatán természetesen kitört némi vihar a számítógépes játékosok körében, főleg miután a tavalyi FIFA 21 bizonyos technikai fejlesztéseit sem kapták meg.

Hírünk írásáig az EA nem kommentálta a helyzetet, ám a tavalyi felháborodáskor a minimum gépigény elfogadható szinten tartásával magyarázta a hiányzó funkciókat, és jó eséllyel most is erről van szó.

Kylian Mbappé és a PSG játékosai a Fifa 22 előzetesében
Fotó: YouTube/Képernyőfotó

A spekulációk szerint az jelentheti a gondot, hogy jó néhány dedikált processzormagot kellene biztosítani a HyperMotion számára a működéséhez, azonban ez azt jelentené, hogy minimum 6-8 magos processzor kellene a játéknak.

Ez túl nagy kérés, a közönség javának nincs ilyen hardvere.

Kontextusként a Steam hardveres felmérése szerint a hatmagos processzorok aránya 32,3%, míg a nyolcmagosaké 13,2% volt júniusban, a játékplatformot használók bő felének maximum négymagos központi egysége van. Ráadásul nem világos, hogy a FIFA-val játszókra mennyire reflektálnak ezek az értékek, de valószínűtlen, hogy a köreikben magasabb volna a 6-8 magos processzorok aránya.

https://www.youtube.com/watch?v=o1igaMv46SY

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó