Nem fognak örülni, akik PC-n szeretnék nyüstölni ezt a focis játékot

Csak az új konzolokon és Stadián lesz elérhető a FIFA 22 legnagyobb újítása – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 13. 10:05
fifa
Kylian Mbappé és a PSG játékosai a Fifa 22 előzetesében Forrás: YouTube/Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesek őszinte meglepetésére EA Sports vasárnap bejelentette a FIFA játéksorozatának idei részét, amely összességében legnagyobb újítását a HyperMotion névre keresztelt animációs rendszer jelenti. A széria eddigi részeitől eltérően a játék nem csak előre elkészített animációkat tartalmaz, hanem gépi tanulásos módszerrel képes valós időben újakat generálni, hogy minden eddiginél realisztikusabban mozogjanak a játékosok a képernyőkön.

Ez remekül hangzik, azonban a HyperMotion kizárólag PlayStation 5, Xbox Series és Google Stadia platformokon lesz elérhető, a FIFA 22 előző generációs konzolokra érkező változatai és a PC-s kiadása nem tartalmazza majd a rendszert. Ennek hallatán természetesen kitört némi vihar a számítógépes játékosok körében, főleg miután a tavalyi FIFA 21 bizonyos technikai fejlesztéseit sem kapták meg.

Hírünk írásáig az EA nem kommentálta a helyzetet, ám a tavalyi felháborodáskor a minimum gépigény elfogadható szinten tartásával magyarázta a hiányzó funkciókat, és jó eséllyel most is erről van szó.

és a PSG játékosai a Fifa 22 előzetesében
Fotó: YouTube/Képernyőfotó

A spekulációk szerint az jelentheti a gondot, hogy jó néhány dedikált processzormagot kellene biztosítani a HyperMotion számára a működéséhez, azonban ez azt jelentené, hogy minimum 6-8 magos processzor kellene a játéknak.

Ez túl nagy kérés, a közönség javának nincs ilyen hardvere.

Kontextusként a Steam hardveres felmérése szerint a hatmagos processzorok aránya 32,3%, míg a nyolcmagosaké 13,2% volt júniusban, a játékplatformot használók bő felének maximum négymagos központi egysége van. Ráadásul nem világos, hogy a FIFA-val játszókra mennyire reflektálnak ezek az értékek, de valószínűtlen, hogy a köreikben magasabb volna a 6-8 magos processzorok aránya.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.