Utólag bővíthető lesz néhány kínai mobil memóriája

A mobilkészülékek tulajdonosai akár a 7 GB extra memóriát is bekapcsolhatják maguknak.

Forrás: origo.hu2021. 07. 01. 20:05
Woman uses her mobile phone next to an Oppo mobile handset advertisement in Singapore
A kép illusztráció Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes, ám erősen megkésettnek tűnő funkciót jelentett be az Oppo. A kínai telekommunikációs cég egyes telefonjai támogatni kezdik a virtuális memória funkciót. A RAM+ névre keresztelt megoldás tesztelését Szingapúrban kezdte a vállalat, ám a 2021. júniusi androidos biztonsági javításokat is hozó rendszerfrissítéstől kezdve a közel-keleti és afrikai piacokon is elérhetővé teszi a Reno5, A94 és A74 modelljein – írta meg az Origo.

A RAM+ segítségével a készülékek tulajdonosai három lépcsőben akár 7 GB-tal is emelhetik a készülékük rendszermemóriájának mennyiségét, ezt a plusz helyet a háttértárból sajátítja ki az Android, azaz a funkció csökkenti fogja a rendelkezésre álló szabad memória kapacitást. A háttértárból kicsípett virtuális memóriarész masszívan lassabb a valódi RAM-nál, ám a jelek szerint bizonyos felhasználói szokások esetén még így is lehet ráció a használatában, javíthatja a felhasználói élményt.

A kép illusztráció
Fotó: Reuters

Feltehetően az olyan mobilozókon segíthet, akik kismillió appot használnak, de a bezárásuk helyett csak a háttérbe küldik azokat.

Egyelőre nem világos, hogy Európában mikor válhat elérhetővé a Beállítások alkalmazás telefonnévjegy részében aktiválható RAM+ funkció. Kapcsolódó hír, hogy az Oppo júliustól kezdve hazánkban is hivatalosan jelen van, itthon is hivatalosan forgalmazza az említett Reno5 termékcsaládot.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.