Itt az első kijelző alatti szelfikamerás mobil

Csúcs Snapdragon, kerámia ház, 120 wattos gyorstöltés van a Mix 4 tarsolyában.

Forrás: ORIGO2021. 08. 11. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ZTE után újabb gyártó kezdte bevezetni a kijelző alatti szelfikamerát, a Kínában kedden bemutatott Xiaomi Mix 4 csúcsmobil is ilyennel érkezik már. Sajnos a gyártó nem tett közzé a 20 MP-es szenzorral készített mintafotókat, így a képminőség rejtély, ám ez a cégen belül fejlesztett kijelző alatti kamera harmadik generációja, az elődei bevezetését a kiábrándító teljesítményük miatt nem erőltette a Xiaomi – olvasható az Origó cikkében.

A Xiaomi Mix 4 további különlegességei közül kiemelhető a kerámia készülékház, a Qualcomm Snapdragon 888+ 5G csúcs rendszerlapka, a Bluetooth-hoz hasonló UWB technológia támogatása, tovább a 120 wattos vezetékes és 50 wattos vezeték nélküli gyorstöltés. A gyártó szerint az előbbivel 15 perc, míg az utóbbival 28 perc alatt tölthető fel nulláról a telefon 4500 mAh-es Li-Po akkuja.

Az okostelefonba 6,67"-es és 1080×2400 pixeles AMOLED érintőkijelző került HDR10+ funkcióval. A hátlapján három kamera található: 108 MP-es és széles látószögű fő kamera, 8 MP-es és 5× optikai zoomra képes telefotós képalkotó, továbbá egy 13 MP-es ultraszéles látószögű szenzor; az előbbi kettő optikai képstabilizációval is rendelkezik. Videó akár 8K felbontásban is rögzíthető a készülékkel, de 4K-ban van 60 képkockás mód, míg Full HD esetében 480 képkockás lassított felvételek is készíthetőek.

Xiaomi Mix 4 (FORRÁS: Xiaomi)

A kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval, sztereó hangszórópárral és IP68-minősítéssel szerelt készülék memória és háttértár tekintetében négyféle konfigurációban lesz elérhető: 8+128, 8+256, 12+256, továbbá 12+512 gigabájtos változatok készülnek belőle.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Xiaomi

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.