Asztali számítógépeken is letölthetővé válhatnak a YouTube videói

Limitált ideig már tesztelhetik a Premium-előfizetők az újítást – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 24. 9:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A havidíjért elérhető YouTube Premium legnagyobb előnyét a reklámmentesség jelenti, ám az előfizetés kínál emellett egy további sokak számára érdekes funkciót is, mobilokon és táblagépeken lehetővé teszi a videók offline megtekintésre való letöltését. Ez nem csak a netkapcsolat nélküli helyekre látogatók számára hasznos, de például a rendszeresen és hosszasan busszal vagy vonattal ingázóknak is ideális, hiszen a segítségével a mobilnetes adatkeretük terhelése nélkül tudnak utazás közben videózni.

A YouTube végre elhozhatja a funkciót a számítógépekre is, a Premium-előfizetők az itt elérhető oldalon a 

„Videók letöltése a böngésződből” kísérletet aktiválva le tudják tölteni a számítógépükre az offline megnézni kívánt videókat, maximum Full HD felbontásban.

Egyelőre csak egy limitált tesztről van szó, amely 2021. október 19-ig lesz elérhető, a működéséhez Chrome, Edge vagy Opera böngészőkben kell használni a YouTube-ot. A letöltött videók a baloldali menüsáv Letöltések menüjére kattintva, vagy a youtube.com/feed/downloads linket betöltve varázsolhatóak elő.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.