Döbbenetesen gyors SSD-t mutatott a világcég

A PCIe 5.0-s SSD prototípusa 14 000 MB per másodperces szekvenciális olvasási sebességre képes – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 27. 11:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre fejlődnek az adattárolók, ennek megfelelően egyre gyorsabbak az SSD-k, amelyek a különböző PC-k, konzolok teljesítménynövekedését is segítik. Egy japán memóriagyártó hamarosan befejezi a villámgyors, PCIe 5.0-s adattárolóinak fejlesztését. 

Addig is megszellőztette a Kioxia, hogy milyen gyors lehet egy PCIe 5.0-s SSD.

A prototípus, amit bemutattak, szekvenciális olvasási sebesség terén elérte a 14 000 MB per másodperces tempót, ami kétszer olyan gyors, mint amire a legjobb, PCIe 4.0-s Kioxia meghajtó képes.

Még megdöbbentőbb, hogy az olvasási sebességek is lenyűgözőek, 

a hivatalos mérés szerint a szekvenciális írási tempó 7000 MB másodpercenként, ami az elődmodellhez képest 67 százalékos fejlődés. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.