Mire figyeljünk, ha lecserélnénk számítógépünket?

Az bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy ilyen-olyan okból arra jut, eladja, elajándékozza, vagy rosszabb esetben kidobja régi számítógépét. Előfordulhat, hogy változnak a felhasználói igények, vagy rögtön pénzre van szükség – tényleg mindennapos dolog ez. Azonban nem szabad megfeledkezni öt nagyon fontos dologról, mielőtt valaki megszabadul régi asztali vagy hordozható PC-jétől.

Forrás: ORIGO2021. 09. 13. 16:10
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeket a tennivalókat szedtük össze most cikkünkben, amelyeket egyrészt érdemes megfogadni, és azoknak is felhívni a figyelmét rájuk, akik éppen egy ilyen folyamat előtt állnak.

1. Adatmentés

Egy számítógép sokszor tele van fontos dokumentumokkal, videókkal, zenékkel, képekkel, régi emlékekkel. Értelemszerűen ezeket nem szabad mind veszni hagyni, úgyhogy gondoskodni kell az adatmentésről. Ez történhet külső adattárolóra, amihez az USB-porton keresztül kell csatlakoztatni egy merevlemezt vagy pendrive-ot a géphez, és egyszerűen átmásolni rá a kívánt állományokat.

Egy másik megoldás, ha ehhez úgynevezett felhőalapú tárhelyet használunk. 

Ilyenkor a file-ok, könyvtárak egy távoli számítógépre kerülnek egy harmadik félhez, és onnan internetes kapcsolat segítségével érhetjük el őket. E módszernek is megvannak az előnyei, hiszen a világ bármilyen pontjáról, bármilyen számítógépről hozzáférhet a felhasználó az állományokhoz, anélkül hogy magával kéne vinnie egy külső adattárolót.

2. Kilépés a programokból

Az ember manapság nem tudja elkerülni, hogy regisztráljon különféle online felületekre, legyen az levelezés, netbank, fórum, de említhetnénk az olyan videómegosztókat vagy filmes oldalakat, mint a YouTube vagy a Netflix akár. Jó tudni, hogy ezek az appok sokszor megjegyzik a belépési kódokat, emiatt aztán fontos, hogy minden ilyen szoftverből vagy szolgáltatásból manuálisan kilépjünk, amihez nem elég, ha csak kikapcsoljuk a komputert.

Ezt követően meg kell szüntetni a saját profilunkat a számítógépen, aminek fontos része a jelszavak törlése is.

Ezt követően illetéktelenek vagy a gép új tulajdonosa már nem fog tudni belépni a fiókjainkba.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.