Felfüggesztésre került a gyerekeknek szánt Instagram

Felzúdulás lett a Facebooktól kiszivárogtatott kutatásokból – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 28. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember közepén a The Wall Street Journal kiszivárogtatta a Facebook néhány belső kutatását, amelyek alapján az Instagram rossz hatással lehet a tizenéves felhasználók jókora táborára, 

többek közt függőséget, testképzavart, egyéb mentális problémákat válthat ki vagy erősíthet.

Az Instagram már jó ideje köztudottan dolgozik a gyerekeknek szánt verzióján, így a beszámoló miatt az anyacégeként működő Facebooknak még egy bónusz szenátusi meghallgatáson is magyarázkodnia kellett. Ennek során Pratiti Raychoudhury, a Facebook kutatási részlegének vezetője kerülte a cikk állításaira való reagálást, helyette azt sulykolta, hogy például a válaszadók alacsony száma miatt használhatatlanok a cég saját kutatásai, félre lettek értelmezve egyes, bennük lévő megállapítások.

Viszont adatok és egyéb konkrétumok közlését mellőzte,

így nem dönthető el, hogy a különféle kérdésekben kinek van igaza, már ha egyáltalán levonható bármiféle következtetés az információkból.

Az őszinteség látszatát nem keltő magyarázkodásával Raychoudhury csak olajat öntött a tűzre, 

így az Instagramért felelős Adam Mosseri most bejelentette az Instagram for Kids fejlesztésének szüneteltetését, hogy párbeszédet kezdeményezzen az aggódó szülőkkel,

szakértőkkel, döntéshozókkal, állami szervekkel. A felső vezető szerint félre lett értve a projekt célja, egy reklámmentes és biztonságos verziót kívánnak készíteni az Instagramból a 10–12 éves korosztálynak, amelyen a szülők felügyelni tudják, hogy mit látnak és kivel beszélnek a gyermekeik.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.