Hatvan sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft

Három kritikus, egy közepes, a maradék ötvenhat pedig fontos besorolást kapott.

Forrás: origo.hu2021. 09. 15. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági javításokban gazdag lett a Microsoft utolsó nyári hibajavító keddje, a vállalat összesen hatvan sebezhetőséget szüntetett meg a Windowsban és egyéb termékeiben. Ezek közül három kritikus, egy közepes, a maradék ötvenhat pedig fontos besorolást kapott.

A sebezhetőségek közül kettő nulladik napi, azaz a javításuk elérhetővé válása előtt nyilvánossá vált a kihasználásukhoz szükséges információ. A Microsoft értesülései szerint célzott támadások során az egyiket már kihasználják, megbuherált Word és RTF szöveges állományok Office-ban való megnyitásakor távoli kódfuttatást tesz lehetővé a számítógépeken.

A Microsoft hibajavító keddi frissítései alapértelmezett beállítások mellett a napokban maguktól települnek majd a Windowsokra, ám aki megsürgetné az installációt, az a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében elérhető Windows Update felületen bekerestetheti manuálisan a patcheket.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják

A borítókép illusztráció

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.