időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Hatvan sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft

Forrás: origo.hu
2021.09.15. 15:06
Hatvan sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft

Biztonsági javításokban gazdag lett a Microsoft utolsó nyári hibajavító keddje, a vállalat összesen hatvan sebezhetőséget szüntetett meg a Windowsban és egyéb termékeiben. Ezek közül három kritikus, egy közepes, a maradék ötvenhat pedig fontos besorolást kapott.

A sebezhetőségek közül kettő nulladik napi, azaz a javításuk elérhetővé válása előtt nyilvánossá vált a kihasználásukhoz szükséges információ. A Microsoft értesülései szerint célzott támadások során az egyiket már kihasználják, megbuherált Word és RTF szöveges állományok Office-ban való megnyitásakor távoli kódfuttatást tesz lehetővé a számítógépeken.

A Microsoft hibajavító keddi frissítései alapértelmezett beállítások mellett a napokban maguktól települnek majd a Windowsokra, ám aki megsürgetné az installációt, az a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében elérhető Windows Update felületen bekerestetheti manuálisan a patcheket.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják

A borítókép illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.