Vészfrissítés jött a Chrome böngészőhöz

Két már aktív kihasználás alatt álló sebezhetőséget is foltoztak benne.

Forrás: ORIGO2021. 09. 14. 17:44
A kép csak illusztráció Forrás: GEORGE MILTON / PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soron kívüli frissítést kapott a Chrome számítógépes változata, a 93.0.4577.82 verziószámú kiadásban tizenegy súlyosnak ítélt sebezhetőséget javítottak a vállalat munkatársai. A sebezhetőségeket mind külső felek jelentették, kettő pedig biztosan aktív kihasználás alatt áll. Érdekes módon a többi hibától eltérően ezeket egy anonimitásba burkolózó személy vagy szervezet hozta a vállalat tudomására, a jelentős pénzjutalommal kecsegtető bugok feltárásakor nem szoktak névtelenek maradni a felfedezőik – olvasható az Origó cikkében.

A Chrome már telepített példányai automatikusan installálni fogják a legújabb verziót, a böngésző főmenüjén keresztül elérhető névjegyoldalon megtekinthető az aktuálisan futtatott verzió. Ennek megnyitásával egyben kikényszeríthető a frissítés letöltése és telepítése, amennyiben ez még nem történt volna meg automatikusan.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép csak illusztráció. Forrás: Pexels/George Milton

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.