Megfigyelésre használható a Chrome 94 újítása

Semelyik másik böngésző készítője sem tervezi implementálni az Idle Detection API-t – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 25. 10:20
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este elérhetővé vált a Chrome 94 számítógépekre szánt változata, ettől a kiadástól kezdve jelenik meg hat- helyett négyhetente a böngésző. Óriási újdonságok nem fognak feltűnni a felhasználóknak, a kiadásban 19 sebezhetőséget szüntettek meg az illetékesek, továbbá van benne egy többség számára csak a jó ég tudja, mikor aktiválódó új menü a weblapok mentésére és megosztására. Ezek mellett kisebb-nagyobb biztonsággal kapcsolatos változtatások is akadnak a motorházteteje alatt, plusz egy kakukktojásnak mondható fejlesztést is sikerült belecsempészni.

Az utóbbit az Idle Detection API jelenti, a felhasználói engedélyhez kötött programozási felülettel 

a webhelyek és a kiegészítők figyelhetik, hogy a netezők mikor használják és nem használják a számítógépüket, ezt a beviteli eszközök aktivitásai alapján nézi a rendszer. 

A funkcióban az a ráció, hogy például a chatappok kijelezhetik beszélgetőpartnerek tényleges elérhetőségét, vagy éppen a webes appok akkor végeztethetnek számításigényes műveleteket, mikor nincs használatban a gép.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.