Egyben külső SSD és USB-C hub az amierikai gyártó eszköze + videó

Felettébb bosszantó probléma vált általánossá a prémium laptopok piacán, a gyártók többek közt a vékony profil jegyében szeretik minimalizálni a rajtuk elérhető csatlakozók számát és típusát. A helyzet megoldására léteznek olyan adapterek, amelyek USB kábellel ráköthetőek a gépekre, cserébe pedig további csatlakozókat tesznek elérhetővé – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 25. 8:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felettébb bosszantó probléma vált általánossá a prémium laptopok piacán, a gyártók többek közt a vékony profil jegyében szeretik minimalizálni a rajtuk elérhető csatlakozók számát és típusát. A helyzet megoldására léteznek olyan adapterek, amelyek USB kábellel ráköthetőek a gépekre, cserébe pedig további csatlakozókat tesznek elérhetővé.

A napokban bemutatott Satechi USB-C Hybrid Multiport Adapter is alapvetően ilyen, USB-C kábellel ráköthető a modern számítógépekre, cserébe pedig két klasszikus USB 3.0 portot, 4K@60Hz kimenetre képes HDMI kaput, továbbá akár 100 wattos töltésre is megfelelő USB-C csatlakozót kínál.

Az efféle kütyük tipikusan hálózati kábeles aljzattal (Ethernet) és kártyaolvasóval is rendelkeznek, ám a Satechi termékéből ezek kimaradtak, cserébe viszont beépíthető a kütyübe egy M.2 formatervű SSD, azaz külső háttértárként tud funkcionálni. Viszont rossz hír, hogy a külön megvásárlandó meghajtónak nem a megszokott NVMe protokollosnak kell lennie, helyette SATA típusút fogad a kiegészítő.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YOUTUBE

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.