Több pénz maradhat az androidos fejlesztőknél

A világ egyre több pontján fokozódik a nyomás az Apple és a Google duón, hiszen mindent megtesznek az App Store és a Play Áruház piacvezető pozícióinak fenntartása érdekében.

Forrás: Origo.hu2021. 10. 23. 14:56
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papíron a Google jóval engedékenyebb, a teljesen lezárt ökoszisztémát kínáló társával ellentétben lehetővé teszi Androidon az alternatív appáruházak létezését és a szoftverek manuális telepítését, de a próbálkozások ellenére senkinek sem sikerült még komoly riválist állítania a Play Áruháznak – derül ki az origo.hu cikkéből.

A talaj egyre forróbbá válása persze lavírozásra kényszeríti a vállalatokat, néha muszáj egy kicsit engedniük, hogy végső soron fenn tudják tartani a status quót. Ez történt most a Google térfelén, a vállalat 2022. január 1-től kezdődően harmincról univerzálisan 15%-ra csökkenti a Play Áruház fizetési rendszerén keresztül kiegyenlített előfizetési díjakból levont jutalékát.

Fotó: Pixabay

A lépés az olyan fejlesztőket érinti, akiknek az androidos mobilappjaiban havidíjas szolgáltatásra tudnak feliratkozni az ügyfelek, hogy prémium funkciókhoz vagy tartalmakhoz férjenek hozzá. Közleményében a Bumble társkereső és a Duolingo nyelvoktató szolgáltatások ügyvezetőit sikerült megszólaltatnia a cégnek, hogy mondjanak valami jót a nagylelkűségéről.

A Google korábban már mozgolódott az ügyben, 15%-ra csökkentette az előfizetési díjakból lecsípett jutalékot a mobilappok olyan ügyfelei esetében, akik már 12 hónapja folyamatosan előfizetők voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.