Új csalásellenes rendszert kap a népszerű videójáték

A Windows legmélyebb bugyrában fut majd a meghajtószoftvere – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 17. 17:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja az eddig sikertelennek bizonyult szélmalomharcát a Call of Duty csalóival az Activision, egy blogbejegyzésben leleplezte a játékszériába hamarosan megérkező, vadiúj Ricochet Anti-Cheat csalásvédelmi rendszert. 

A vállalat által kifejlesztett megoldás a Call of Duty: Vanguardban debütál, a Pacific frissítéssel együtt pedig a free to play üzleti modellű Call of Duty: Warzone is megkapja.

Az Activision szerint a Ricochet egy sokrétű rendszer: szerveroldali komponensekkel próbálja detektálni a csalást, javít a potenciális csalások esetén a nyomozáshoz rendelkezésre álló eszközökön, továbbá erősebb védelmet biztosít a felhasználói fiókoknak.

Kritikus újdonsága, hogy rendszermag módú illesztőprogramot fog használni a védett játékok folyamataira ráakaszkodni próbáló külső alkalmazások figyelésére, ilyen aktivitás detektálása esetén feltehetően azonnal kilövi azokat.

A kernel módú driverek korlátlan hozzáféréssel rendelkeznek a PC erőforrásaihoz, a szimpla felhasználói módban futtatott alkalmazások nem képesek manipulálni ezeket, így a remények szerint nem lesz egyszerű feladat az új védelmi rendszer kiiktatása. 

Az Activision szerint az új driver ténylegesen csak akkor fut majd, mikor a gamerek elindítják a védett játékot a számítógépükön.

A Ricochet illesztőprogramos komponense elsőként a Warzone-ba kerül be, a Vanguardba csak a megjelenése után érkezik majd meg.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.