időjárás 2°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

Új csalásellenes rendszert kap a népszerű videójáték

Forrás: origo.hu
2021.10.17. 17:53
Új csalásellenes rendszert kap a népszerű videójáték

A Windows legmélyebb bugyrában fut majd a meghajtószoftvere – írja az Origó.

Folytatja az eddig sikertelennek bizonyult szélmalomharcát a Call of Duty csalóival az Activision, egy blogbejegyzésben leleplezte a játékszériába hamarosan megérkező, vadiúj Ricochet Anti-Cheat csalásvédelmi rendszert. 

A vállalat által kifejlesztett megoldás a Call of Duty: Vanguardban debütál, a Pacific frissítéssel együtt pedig a free to play üzleti modellű Call of Duty: Warzone is megkapja.

Az Activision szerint a Ricochet egy sokrétű rendszer: szerveroldali komponensekkel próbálja detektálni a csalást, javít a potenciális csalások esetén a nyomozáshoz rendelkezésre álló eszközökön, továbbá erősebb védelmet biztosít a felhasználói fiókoknak.

Kritikus újdonsága, hogy rendszermag módú illesztőprogramot fog használni a védett játékok folyamataira ráakaszkodni próbáló külső alkalmazások figyelésére, ilyen aktivitás detektálása esetén feltehetően azonnal kilövi azokat.

A kernel módú driverek korlátlan hozzáféréssel rendelkeznek a PC erőforrásaihoz, a szimpla felhasználói módban futtatott alkalmazások nem képesek manipulálni ezeket, így a remények szerint nem lesz egyszerű feladat az új védelmi rendszer kiiktatása. 

Az Activision szerint az új driver ténylegesen csak akkor fut majd, mikor a gamerek elindítják a védett játékot a számítógépükön.

A Ricochet illesztőprogramos komponense elsőként a Warzone-ba kerül be, a Vanguardba csak a megjelenése után érkezik majd meg.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels