Vészfrissítés jött a népszerű böngészőhöz

Két aktívan kihasznált sebezhetőséget javítottak benne a programozók – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 29. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb soron kívüli frissítés vált elérhetővé a Google Chrome-hoz, a 95.0.4638.69-es verziószámú változat összesen hét darab sebezhetőséget javít a böngészőben. A patch haladéktalan kiadására két nulladik napi sérülékenység miatt volt szükség, a Google információi alapján egyes támadók már aktívan kihasználják a súlyos besorolást kapott hibákat.

A két nulladik napi sérülékenységről egyelőre kevés információ érhető el, azok alapján az egyik a böngésző JavaScript-feldolgozó komponensében lapult, a másik pedig az androidos verziójának telepített appok elindítására, vagy az appok Play Áruházól való könnyű installációjára használó Intents funkciójában volt.

A mostani kettővel együtt idén már tizenöt nulladik napi sebezhetőséget kellett javítani a Chrome-ban.

A Chrome számítógépes verziójának javítása hamarosan magától települ a felhasználóknál, plusz megsürgethető a főmenüből elérhető névjegyoldal behozásával. A mobilos Chrome-frissítésének installációja több időt vehet igénybe, ám várhatóan elég gyorsan megtalálható lesz majd a Play Áruházban.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.