Csak újabb üres ígéret a célzott politikai és vallási hirdetések betiltása?

A Facebook állítólag tiltani fog minden olyan témát vagy kifejezést, amely politikai meggyőződéssel, társadalmi kérdésekkel, érdekérvényesítő ügyekkel, valamint politikai szervezetekkel és személyiségekkel kapcsolatos – olvasható a Bama.hu-n.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 11. 15:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz kételkedés nélkül fogadni a Facebook – pontosabban immáron annak itt ismertetett anyacége, a Meta – ígéreteit, hiszen évek óta olvassuk az egyre hatalmasabb bejelentéseket – aztán nagyjából minden megy ugyanúgy tovább, csak a különféle botrányok követik egymást menetrendszerűen.

A Meta, vagyis tehát a Facebook anyavállalata közölte, hogy január 19-től kezdődően a hirdetőknek nem teszi lehetővé, hogy a hirdetések célzásához olyan érzékeny azonosító jellemzőkkel kapcsolatos kifejezéseket válasszanak, mint a faji, az etnikai, a politikai hovatartozás, a vallási vagy a szexuális irányultság.

A nagy vállalás a Meta tulajdonában lévő összes alkalmazásra vonatkozik, beleértve a Facebookot, az Instagramot és a Messengert. A szexuális irányultsággal és vallási gyakorlatokkal kapcsolatos témák közül például olyan kifejezéseket tilos lesz hirdetések célzására használni, mint az „azonos neműek házassága”, az „LMBT-kultúra”, a „katolikus egyház” és a „zsidó ünnepek”.

Minden olyan témát vagy kifejezést betiltanak, amely politikai meggyőződéssel, társadalmi kérdésekkel, érdekérvényesítő ügyekkel, valamint politikai szervezetekkel és személyiségekkel kapcsolatos.

És még itt sem állnak meg, a vállalat megtiltja továbbá bizonyos egészségügyi témákra irányuló hirdetéseket, például az olyan kifejezéseket, mint a tüdőrák tudatosítása és a kemoterápia – írja hivatalos blogbejegyzésében Graham Mudd, a Meta termékmarketingért felelős alelnöke.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.