időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Csúszik az iOS 15 digitális jogosítványa

Forrás: origo.hu
2021.11.25. 19:57
Csúszik az iOS 15 digitális jogosítványa

Egyes amerikai államokban hamarosan kiváltja majd a műanyag kártyát – írja az Origó.

Az ősszel több előre bejelentett funkció nélkül vált elérhetővé az iPhone mobilokon futó iOS 15, a nemzetközi médiában mind közül a legkevesebb figyelmet a vezetői engedély digitalizálási lehetősége kapta. Ez lehetővé teszi majd az USA támogatott tagállamaiban élő mobilozóknak, hogy bementsék az Apple Wallet alkalmazásba a jogosítványukat,

így a hétköznapok során nem kell majd többé magukkal hordaniuk a műanyag kártyát, minden felmutatást igénylő helyen és szituációban képesek lesznek a telefonjukon lévő digitális másolatával kiváltani azt.

Az iOS 15-tel együtt való debütálás elmaradását követően az Apple az idei év végére ígérte a digitális jogosítvány elérhetővé tételét, azonban a MacRumors most kiszúrta, hogy a létező legnagyobb csendben 2022 elejére tolta a funkciót. Az újabb csúszás okáról nincs információ, az Apple-nél és lehetőséget támogatni kívánó tagállamoknál is lehetnek fennakadások.

A jelenlegi tájékoztatás szerint az Apple-féle digitális vezetői engedély elsőként Arizona és Georgia államokban lesz elérhető, majd később Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma, továbbá Utah is biztosan bevezeti a támogatását.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)