Csúszik az iOS 15 digitális jogosítványa

Egyes amerikai államokban hamarosan kiváltja majd a műanyag kártyát – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 25. 19:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel több előre bejelentett funkció nélkül vált elérhetővé az iPhone mobilokon futó iOS 15, a nemzetközi médiában mind közül a legkevesebb figyelmet a vezetői engedély digitalizálási lehetősége kapta. Ez lehetővé teszi majd az USA támogatott tagállamaiban élő mobilozóknak, hogy bementsék az Apple Wallet alkalmazásba a jogosítványukat,

így a hétköznapok során nem kell majd többé magukkal hordaniuk a műanyag kártyát, minden felmutatást igénylő helyen és szituációban képesek lesznek a telefonjukon lévő digitális másolatával kiváltani azt.

Az iOS 15-tel együtt való debütálás elmaradását követően az Apple az idei év végére ígérte a digitális jogosítvány elérhetővé tételét, azonban a MacRumors most kiszúrta, hogy a létező legnagyobb csendben 2022 elejére tolta a funkciót. Az újabb csúszás okáról nincs információ, az Apple-nél és lehetőséget támogatni kívánó tagállamoknál is lehetnek fennakadások.

A jelenlegi tájékoztatás szerint az Apple-féle digitális vezetői engedély elsőként Arizona és Georgia államokban lesz elérhető, majd később Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma, továbbá Utah is biztosan bevezeti a támogatását.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.