Soron kívüli frissítést kapott az iOS és a macOS

Két nulladik napi sebezhetőséget is javítottak az Apple illetékesei.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 04. 22:24
null
iPhone Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen héttel a nagy vihart kavart iOS 14.5 és macOS 11.3 kiadását követően az Apple máris soron kívüli frissítést tett elérhető a mobilos és számítógépes operációs rendszereihez. Tájékoztatása szerint a programozók kettő súlyos sérülékenységet javítottak a beépített WebKit böngészőmotorjukban, a nulladik napi sebezhetőségeket kihasználva támadó kódok futtatására nyílik lehetőség például a Safari böngészőben és a Mail levelezőappban – olvasható az Origo cikkében.

Egyetlen héttel a nagy vihart kavart iOS 14.5 és macOS 11.3 kiadását követően az Apple máris soron kívüli frissítést tett elérhető a mobilos és számítógépes operációs rendszereihez.
Fotó: PIXABAY

A minél előbb telepítendő javítások emellett az iOS 14.5.1 és iPadOS 14.5.1 rendszereken két másik fontos hibát is javítottak: az egyik megakadályozta az App Tracking Transparency funkcióval kapcsolatos értesítések megjelenítését, a másik pedig bekapcsolhatatlanná tette az újdonságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.