Felnőtteknek szóló tartalmakat mutogatott a brit kormányhivatal weboldala

Állítólag már orvosolta a problémát a közlekedésügyi szervezet.

Forrás: ORIGO2021. 11. 27. 14:41
Szokatlanul izgalmasnak bizonyult nemrég a brit közlekedésügyi hivatal weblapja Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányhivatalok webhelyei ritkán tartoznak az internet legizgalmasabb bugyrai közé, azonban nemrég egy trükközőnek sikerült feldobni az Egyesült Királyság Közlekedési Minisztériumának egyik eldugott aloldalát. A Charts rész tipikusan üzleti terveket és tömegközlekedési szolgáltatásokkal kapcsolatos statisztikákat közöl, ám a látogatói nemrég egy reklámok mutogatása szakosodott, kamu pornóoldalon kötöttek ki – olvasható az Origó cikkében.

A kormányhivatal szerint mostanra sikerült megoldani a problémát, azonban a hír írásakor a charts.dft.gov.uk betöltésekor az Origónál még mindig a pornográf tartalmak jelentek meg. A hivatal nem árulta el, hogy pontosan mi történt, ám állítása szerint kezelte a problémát, adatbiztonsági incidens pedig nem történt. Az Origó által tapasztalt helyzet és a tájékoztatás megerősíti a spekulációt, hogy klasszikus hekkelés helyett a DNS-szolgáltatást sikerült manipulálnia a támadónak, a kormányzati oldal webcímének beírásakor a böngésző nem az elvárt IP-címről töltötte be a hozzá tartozó tartalmat.

A rendszergazda mostanra biztosan visszaírta a megfelelő IP-címet, azonban órákba is telhet, mire világszerte minden DNS-szerverre leszinkronizálódik a változtatás, az Origónál ezért töltődött be még a pornóoldal.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: Szokatlan dolgokat mutatott nemrég a brit közlekedésügyi hivatal weboldala (Fotó: Origó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.