Hamarosan saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk közösségi médiás hírfolyamunkat

A cég ígérete szerint a felhasználók beleszólhatnak majd az algoritmus működésébe.

Forrás: vg.hu2021. 11. 22. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook anyacége, a Meta jelentette be, hogy tesztelni fogja, miképp lehetne személyre szabottabb felhasználóik hírfolyama – idézi a The Verge cikkét a Vg.hu.

A közösségimédia-nagyhatalom egy pénteki blogbejegyzésben jelentette be az újítást, melyet egyelőre a felhasználók kis hányada tesztelhet majd.

A Facebook az elmúlt években számos alkalommal változtatott azon, milyen tartalmak jelenjenek meg a felhasználók hírfolyamaiban. A cég 2015-ben jelentette be, hogy az algoritmust aszerint változtatják meg, hogy a közeli ismerősök bejegyzései kerüljenek előrébb a brand-posztokkal szemben.

Ezt követően 2018-ban szintén módosítottak az algoritmuson, és bejelentették, hogy azok a tartalmak élveznek majd elsőbbséget, melyek interakcióra késztetik a felhasználókat, például különböző vitatott témák kitárgyalására adhatnak lehetőséget. 

2020-ban a cég változtatott az algoritmusszabályokon, ezúttal a megbízhatóbb és minőségi hírforrásokat előrébb sorolva.

Továbbra is rejtély, hogy a közösségimédia-óriás hogyan rendelkezik hírfolyam működése felett, azonban a cég szeptemberben kiadott jelentése szerint mostantól a nagyközönség is betekintést nyerhet abba, mi alapján szűrik, illetve sorolják hátrébb a kattintásvadász és jogsértő tartalmakat – írja a Vg.hu.

A cég ígérete szerint a felhasználók beleszólhatnak majd az algoritmus működésébe, és saját maguk rendelkezhetnek arról, hogy a barátaik, családtagjaik, az oldal- vagy csoportbejegyezések kerüljenek előtérbe saját hírfolyamukban.

A Meta a blogjegyjésben úgy nyilatkozott, az újítás célja, hogy a felhasználók több irányítással rendelkezhessenek a hírfolyamuk felett, így eldönthetik, miből szeretnének kevesebb, illetve több posztot látni.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.