Ikonikus videójátékból készülhet látványos tévésorozat

Az Amazon Prime kínálatában tűnhet fel az adaptáció – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 24. 14:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan hírt kaptak a negyedik Mass Effect játékra még garantáltan éveket várni kényszerülő rajongók, a Deadline értesülései szerint az Amazon nagyon közel áll ahhoz, hogy megszerezze a jogokat a játékszéria tévésorozatos adaptációjának elkészítéséhez. Ha megvalósul a projekt, akkor exkluzívan a Netflix-rivális Amazon Prime szolgáltatásban válhat elérhetővé.

Ennél többet egyelőre nem tudni a projektről, az Amazon Studios vezetője nem volt hajlandó kommentálni az értesülést. 

Ettől függetlenül Jennifer Salke elmondta, hogy jelenleg óriási figyelmet kap a fantasy műfaj a cégen belül, dedikált csoport dolgozik a legkülönfélébb már meglévő és lehetséges projekteken a partnereivel, így a jövőben sok efféle saját sorozatra lehet számítani a vállalattól.

A Mass Effect feldolgozására korábban már volt kísérlet, 2010-ben a Legendary Pictures és a Warner Bros. megszerezték a megfilmesítésének jogát, azonban semmi sem lett az ötletből.

 Mac Walters, a Bioware projektigazgatója szerint ennek egyik fő okát kreatív probléma jelentette: nem sikerült kitalálni, hogy miként lehetne 90-120 percben tisztességes filmet készíteni belőle.

Szerinte inkább az epizodikus sorozatforma felel meg a játéknak, ami érthető a komplex és gazdag univerzumának fényében.

Végül érdekes, hogy a netflixes The Witcher-széria sztárjaként funkcionáló Henry Cavill idén februárban egy instagramos fotóban valamiféle Mass Effecttel kapcsolatos titok létezését pedzegette, de nem világos, hogy ennek van-e bármiféle köze az esetleges amazonos adaptációhoz.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Részlet a játék előzeteséből (Fotó: YouTube/Képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.