időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Ikonikus videójátékból készülhet látványos tévésorozat

Forrás: origo.hu
2021.11.24. 14:38 2021.11.24. 16:43
Ikonikus videójátékból készülhet látványos tévésorozat

Az Amazon Prime kínálatában tűnhet fel az adaptáció – írja az Origó.

Váratlan hírt kaptak a negyedik Mass Effect játékra még garantáltan éveket várni kényszerülő rajongók, a Deadline értesülései szerint az Amazon nagyon közel áll ahhoz, hogy megszerezze a jogokat a játékszéria tévésorozatos adaptációjának elkészítéséhez. Ha megvalósul a projekt, akkor exkluzívan a Netflix-rivális Amazon Prime szolgáltatásban válhat elérhetővé.

Ennél többet egyelőre nem tudni a projektről, az Amazon Studios vezetője nem volt hajlandó kommentálni az értesülést. 

Ettől függetlenül Jennifer Salke elmondta, hogy jelenleg óriási figyelmet kap a fantasy műfaj a cégen belül, dedikált csoport dolgozik a legkülönfélébb már meglévő és lehetséges projekteken a partnereivel, így a jövőben sok efféle saját sorozatra lehet számítani a vállalattól.

A Mass Effect feldolgozására korábban már volt kísérlet, 2010-ben a Legendary Pictures és a Warner Bros. megszerezték a megfilmesítésének jogát, azonban semmi sem lett az ötletből.

 Mac Walters, a Bioware projektigazgatója szerint ennek egyik fő okát kreatív probléma jelentette: nem sikerült kitalálni, hogy miként lehetne 90-120 percben tisztességes filmet készíteni belőle.

Szerinte inkább az epizodikus sorozatforma felel meg a játéknak, ami érthető a komplex és gazdag univerzumának fényében.

Végül érdekes, hogy a netflixes The Witcher-széria sztárjaként funkcionáló Henry Cavill idén februárban egy instagramos fotóban valamiféle Mass Effecttel kapcsolatos titok létezését pedzegette, de nem világos, hogy ennek van-e bármiféle köze az esetleges amazonos adaptációhoz.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Részlet a játék előzeteséből (Fotó: YouTube/Képernyőfotó)