Itt a leggyorsabb sebességű háttértár + videó

Akár 26 GB/s átviteli tempó is elérhető egy új kiegészítőkártyával – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 13. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PCI Express 4.0 szabvánnyal megszokottá vált a modern SSD-k esetében a másodpercenként négy gigabyte-ot is könnyen meghaladó átviteli sebesség, azonban az OWC szerint ennél messze több is kihozható a háttértárakból. 

Erre való az Accelsior 8M2 nevű újdonsága, a PCI Express 4.0 foglalatba bedugható kártya akár 8 darab M.2 formatervű SSD fogadására is képes, ezek mindegyike képes elérni négy PCIE sávot, így papíron 26 GB/s átviteli sebesség is elérhető vele.

Az efféle ügyekben járatosak az eszement értékből valószínűleg sejtik, hogy a csúcsteljesítmény eléréséhez RAID 0 tömbbe kell fűzni a bővítőkártyába helyezett SSD-ket, azaz egyetlen nagy meghajtó formájában fognak megjelenni a fájlkezelőben. 

A gyártó azzal próbálta demonstrálni a hasznosságát, hogy egyszerre tizenhat darab 8K-felbontású videót játszott le egy videószerkesztőben, a mutatványhoz 10 GB/s átviteli sebességre volt szükség.

Az OWC Accelsior 8M2 háttértárakat nem tartalmazó alapkiadása az Egyesült Államokban 799 dollárba (nettó 251 ezer forintba) kerül, de háttértárakkal gyárilag előreszerelt csomagokban is megvehető, a maximum teljesítmény érdekében mindegyik konfigurációba nyolc darab SSD került.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Accelsior 8M2 (Forrás: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.