Megjött a népszerű gyártó konzoljaira is a felhős játékfuttatás

Heteken belül mindegyik Game Pass Ultimate előfizető elérheti majd – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 20. 15:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nagy lépést tett a felhős játékfuttató szolgáltatásának univerzális elérhetővé tétele felé a Microsoft, hamarosan az Xbox One és az Xbox Series konzolokon is használható lesz a Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés részét képező lehetőség. Jelenleg Android- és iOS-rendszerű mobileszközökön, továbbá számítógépeken vehető igénybe az xCloud.

Elsőre furcsán hathat, hogy pont a saját Xbox konzoljait sorolta hátra a fontossági sorrendben a Microsoft, ám a felhős játékfuttatás részben a hálózati késleltetés miatt tipikusan rosszabb élményt nyújt, mintha a tévé alatt terpeszkedő konzolon futna a játék. Az xCloudban elérhető játékokat az xboxosok képesek a klasszikus módon letölteni a konzoljukra, így számukra nincs különösebben értelme a felhős futtatásnak.

A Microsoft inkább csak azzal kívánja reklámozni számukra a szolgáltatást, hogy így gyorsan kipróbálhatják az ismeretlen játékokat, hogy ne kelljen feleslegesen letölteniük azokat. Plusz idővel a szolgáltatás lehetővé teheti az Xbox One-nal rendelkezőknek, hogy játsszanak az Xbox Series-gépekre megjelent termékekkel.

Első körben most csak a Game Pass Ultimate-előfizetők egy részének vált elérhetővé az Xboxokon a felhős játékfuttatás, ám elvileg néhány héten belül mindenkinél aktív lesz.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.