Milliárdokat mosnak tisztára a népszerű streaming szolgáltatón keresztül

Többféle módszer is létezik a lopott bankkártyaadatokkal visszaélőknek az eltulajdonított pénz tisztára mosására. Az egyik elterjedt trükk, hogy a bűnözők digitális Amazon-ajándékkártyákat vásárolnak a lopott fizetési adatokkal, aktiválják azokat az amazonos felhasználói fiókjaikban, az ilyen módon a belső egyenlegeikre került pénzből pedig tárgyakat vesznek. Persze nem a saját címeikre rendelik a holmikat, hanem fizetségért dolgozó bűnsegédeknél landolnak, akik apróhirdetéses portálokon továbbértékesítik azokat – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 05. 14:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Twitch gigantikus adatszivárgásának köszönhetően most jókora csalásra derült fény, a hírek szerint az elmúlt két év során török bűnözők a szolgáltatáson keresztül olyan 9,8 millió dollárt, bő hárommilliárd forintot moshattak tisztára. Úgy működik a rendszer, hogy lopott kártyaadatokkal a Twitchen belüli borravaló adására használható bits fizetőeszközt vásárolnak, majd húsz százalék  jutalékért cserébe velük együttműködni hajlandó streamereknek adományozzák a pénzt.

Végül a streamerek készpénzben átadják a maradék 80%-ot a csalóknak, miután a Twitch átutalta a bankszámláikra a borravalót.

A források szerint a pénzmosás ezen formája nem csak Törökországban van jelen, globális jelenségről beszélünk. Az Amazon tulajdonában lévő szolgáltatás azt állítja, hogy folyamatosan próbálja szűrni a csalásokat, csak szeptemberben 150 török felhasználót függesztett fel a monetizációs eszközeivel való visszaélés miatt.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.