Váratlan fél kritizálja az EU mobiltöltési tervét

Az USB Implementers Forum szerint máris elavultak az elképzelések – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 23. 15:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben végre elérhetővé vált nyilvános véleményezésre az Európai Unió egységes kütyütöltési szabályozásának piszkozata. Ez környezetvédelmi, fenntarthatósági, továbbá gazdasági okokból előírná az USB-C port használatát az okostelefonok, a táblagépek, a kamerák, a fejhallgatók, a hordozható hangszórók, továbbá a hordozható játékkonzolok töltésére.

A szabályozás messze legnagyobb ellenzője az Apple, hiszen – anyagi okokból – egyáltalán nem érdekelt az USB-C bevezetésében,

helyette maradna az egyedi Lightning-csatlakozójának használatánál. A többi piaci szereplőnek nem fontos a kérdés, az elmúlt években hatósági noszogatás nélkül, maguktól elkezdték használni az USB Type-C csatlakozót az eszközeiken.

Most váratlan helyről kapott kritikát az EU terve, a csatlakozószabvány fejlesztésével foglalkozó USB Implementers Forum ügyvezető igazgatója szerint két probléma is akad vele – írja az Origó.

Jeffrey L. Ravencraft felhozta, hogy a nyilvános vitára bocsátott szabályozásban nem a teljes szabványnak való megfelelésre köteleznék a gyártókat, hanem 

csak a töltéssel kapcsolatos részeit kellene betartaniuk, ami kompatibilitási problémákat eredményezhet. 

A kettes számú kritika, hogy 

a nevesített részszabványok máris elavultak, még a 15W teljesítményű töltés korából valók, 

frissíteni kellene azokat az idén tavasszal véglegesedett, akár 240 wattos töltést is lehetővé tevő kiadásra.

A jogalkotók részéről hírünk írásáig nem érkeztek reakciók az USB-IF vezérének felvetéseire.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.