Megakadályozhatja a segélyhívást a Microsoft Teams

Mellbevágó hibába futhatnak bele Android 10+ rendszeren a felhasználók – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 09. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló hibát erősített meg a Google, felhasználói panaszokat követően sikerült kiderítenie, hogy a Microsoft Teams mobilalkalmazás bizonyos körülmények között megakadályozhatja a segélyhívások esetén a diszpécserrel való kommunikációt. 

A bug az Android 10+ rendszerű telefonokon jöhet elő, a Teams operációs rendszerrel való interakciója okozza, de csak abban az esetben, amennyiben a felhasználó nincs bejelentkezve a Microsoft appjában.

A Google és a Microsoft a lehető leggyorsabban kezelni kívánják a helyzetet. Az előbbi tájékoztatása szerint a Teams eltávolításával és újratelepítésével átmenetileg biztosan megoldható a gond, plusz az appba való bejelentkezés is orvosolja a hibát.

Természetesen folyik a munka a tényleges megoldáson, amely a mobilapphoz a jövőben érkező frissítésen keresztül jut majd el a felhasználókhoz.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.