időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Szivárognak a következő generációs operációs rendszer újdonságai

Forrás: ORIGO
2021.12.25. 10:10 2021.12.25. 10:30
Szivárognak a következő generációs operációs rendszer újdonságai

Segíthet lecsapni az értesítéses spammelésre, javulhat a fülhallgatók üzemideje – olvasható az Origó cikkében.

Az XDA Developers megbízható forrásának és az Android forráskódtárolójának köszönhetően megérkeztek az első információk a várhatóan jövő ősszel érkező Android 13-ról. Az operációs rendszer jelenleg a fejlesztésének korai fázisában jár, így a felbukkant újdonságok eltűnhetnek vagy megváltozhatnak, ennek fényében kezelendők az értesülések.

A leghasznosabb újítással kezdve az Android 13 teljes támogatást biztosíthat a Bluetooth Low Energy Audio technológiához, ezzel hangminőségbeli romlás nélkül jelentősen javítható a vezeték nélküli hangátvitel során a telefon és a hozzápárosított füles akkus üzemideje. Sajnos nem pusztán szoftveres megoldásról beszélünk, a mobiloknak és a füleseknek hardveresen is támogatniuk kell a szabványt, de az Androidban való általános támogatása fontos lépés a megszokottá válásához vezető úton.

További nagy érdekesség, hogy az iOS után szabadon az Android 13 is engedélykéréshez kötheti, hogy a telepített appok értesítéseket jeleníthessenek meg, ez segíthet gyorsan elejét venni a kéretlen nyaggatásoknak. 

Az appoknál tartva lehetőség nyílhat majd egyenként beállítani, hogy azok milyen nyelvre állítottnak lássák az Androidot, így igény esetén kikényszeríthető lehet a kezelőfelületük idegen nyelven való megjelenítése.

Végül a jelek szerint az Android fejlesztői egy akkutöltöttséghöz kötött, kvótákra épülő rendszerrel kívánják menedzselni a háttérben futó alkalmazások által igénybe vehető processzoridő mennyiségét. Ezzel elvileg az akkus üzemidőn próbálnak majd javítani, a megoldás működésével kapcsolatos részletek egyelőre nem világosak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.