Elképesztő sebességre kapcsolnak az új háttértárak

Januárban az ADATA is leleplezi a következő generációs modelljeit – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 23. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb evolúciós lépcsőfokhoz értek az SSD-k, az egyre kevesebb személyes jelenlétet vállaló kiállítóval büszkélkedő, január eleji CES-en több gyártó is demonstrálni fogja a következő generációs modelljeit. A Kioxia után most az ADATA is hírül adta, hogy a virtuális sajtótájékoztatóján bemutat két prototípust, amelyek már képesek kihasználni az NVME 2.0 protokoll és a PCI Express 5.0 csatolófelület előnyeit.

A feltehetően Phison vezérlőket használó Blackbird és Nighthawk modellekről egyelőre keveset árult el a gyártó, elvileg 14 GB/s szekvenciális olvasási sebességre képesek, de 12 GB/s és 10 GB/s teljesítményű verziókat is árul majd belőlük.

Kontextusként PCI Express 4.0 esetén olyan 7,5 GB/s környékén van végük a legjobb SSD-knek, az utód PCI Express 5.0 szabványt pedig jelenleg csak az Alder Lake, avagy a tizenkettedik generációs Intel Core processzorok támogatják.

Az ADATA szerint a következő generációs SSD-i akár 8 TB kapacitásban is megvásárolhatóak lesznek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.