A jövőben a vérnyomást és a vércukorszintet is mérheti egy okosgyűrű

A 2022-es CES-en a Movano Ring is ott lesz, a jövőben pedig már vérnyomást és vércukorszintet is mérhet – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 01. 03. 9:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Movano a 2022-es CES-en kiállítja a Movano Ring névre keresztelt okosgyűrűt, ez lesz az egészségügyi techcég első viselhető eszköze. Az ötlet szerint a gyűrű segít figyelni a viselője egészségét, és elérhető áron teszi majd mindezt. Az adatok könnyebb értelmezését is segítenék.

Az alapvető fitneszes funkciók keretében az okosgyűrű figyelné a pulzust, az alvást, a légzést, a testhőmérsékletet, az aktivitást és a véroxigén-szintet. A Movano szerint a gyűrű okos, de trendi és kényelmes, alapvetően nőknek szánja a cég.

A Movano szerint a gyűrű összekapcsolja majd az adatpontokat, és tanácsokat ad a krónikus betegségek elkerülése érdekében. 

Erre példa, hogy megmutatná a pulzusváltozatásokat alkoholfogyasztás után.

A gyártó azt reméli, az egészségügyi hatóságok jóváhagyását is megkapja a termékhez (a klinikai tesztek már tartanak), amellyel a jövőben a vérnyomás és a vércukorszint nem invazív mérését is lehetővé tenné. Nagy ígéretek, amiket sokszor hallottunk már, általában igen pontatlan és hiányos eredményekkel.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.