Papírnehezékké válnak az ősi gyártó mobiljai

Még a segélyhívások sikeres indítására sem lesz többé garancia – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 02. 8:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelképesen újabb korszak zárul le 2022. január 4-én az okostelefonos világban, leállnak a még nem Androidot futtató Blackberry mobilokhoz tartozó szolgáltatások. Sokakat meglephet, hogy a Blackberry OS 7.1 és Blackberry OS 10 platfomokhoz egyáltalán volt még valamiféle támogatás, hiszen az alkalmazásboltjaik már 2019-ben elbúcsúztak, ám a kanadai vállalat nem véletlenül tartotta eddig életben a szolgáltatásaikat: 

a lekapcsolásukkal papírnehezékekké válnak a készülékek.

A vállalat tájékoztatása szerint egészen sokkoló módon a szolgáltatások leállítását követően az ősi Blackberry okostelefonokon olyan alapfunkciók válnak megbízhatatlanná, mint a telefonálás, a segélyhívás indítása, az SMS-ezés, továbbá a wifin és a mobilneten keresztüli internetezés.

Ilyenről korábban még nem hallottunk, a telefonok csak akkor szokták elveszíteni ezeket a funkciókat, mikor az elavultságuk miatt már fel sem tudnak kapcsolódni az éppen használatban lévő hálózatokra.

Szerencsére a mostani lekapcsolgatásnak csekély jelentősége lesz, hiszen elképesztően kevesen használnak már érintett telefont.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Blackberry telefon (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.