időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

A vártnál előbb jöhet az idei Windows 11

Forrás: Origo
2022.01.03. 11:26 2022.01.03. 15:57
A vártnál előbb jöhet az idei Windows 11

Az ősz helyett talán már a nyár folyamán elérhetővé válhat – olvasható az Origó cikkében.

Váratlan értesüléssel rukkolt elő a Windows Central, a forrása szerint a Windows 11 idei főverziója az ősz helyett valamikor a nyár során elérhetővé válhat. Ha minden igaz, akkor a Sun Valley 2 kódnévre hallgató óriásfrissítés a tervek szerint májusban érheti el a funkciókész állapotot, az utána következő hetekben már csak hibajavításokat és reszeléseket végeznek rajta az illetékesek, a stabilnak titulált buildje a nyáron készülhet el.

A Windows 11 idei főverziójának legnagyobb újítását az androidos alkalmazások futtatásának lehetősége jelentheti, ezen túlmenően inkább csak kisebb jelentőségű fejlesztésekre lehet számítani, például további testreszabási lehetőségekkel bővülhet a Start menü, újabb opciók költözhetnek a Vezérlőpultból a Gépházba, harmadik felek is készíthetnek majd widgeteket a Vezérlők felületre.

A Windows Central szerint a Microsoft idén elsősorban az Intel vagy AMD helyett ARM processzoros laptopokra szánt Windows 11 fejlesztésére kíván fókuszálni, állítólag még Qualcomm Snapdragon 8cx Gen3 rendszerlapkás fejlesztői hardvert is elérhetővé fog tenni az érdeklődő programozók számára.

A nagy igyekezet fő okát jó eséllyel az jelenti, hogy ARM processzoros noteszgépek nélkül lehetetlennek tűnik ellenfelet állítani az észak-amerikai oktatási piacon a Chromebookoknak, a gyártópartnerei Intel és AMD komponensek használatával vért izzadva sem képesek 200-300 dollárért eladható, Windows 11 SE rendszerű noteszgépeket készíteni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.