A vércukorszint mérését fejlesztik az okosórapiacon

A Quantum Operation CES-re vitt okosórája támogatja a nem invazív módon történő vércukorszintmérést – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 01. 04. 8:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ehhez egy házon belül fejlesztett, szabadalmaztatott spektrumérzékelő technológiát használnak, a bőrön keresztül figyelve a véráramlást.

Állítólag az étkezés előtti és utáni változásokat is képes lesz figyelni az óra, de a pulzust és a véroxigénszintet is méri majd. A termék mindenesetre még nincs kész, így csak egy prototípust tudnak kiállítani Las Vegasban.

Nem ez egyébként az első társaság, ami ilyesmivel foglalkozik: a KnowU, a Uband vagy az Afon Technology is alkotott már hasonlót, illetve számos cég próbálkozik ezzel vagy ehhez hasonló technológiával.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.