Holdjáró járművön dolgozik a globális autógyártó

A Toyota a japán űrügynökséggel együttműködve egy olyan járművön dolgozik, amely a Hold felszínének felfedezésére szolgál, és célja, hogy 2040-re az emberek a Holdon, majd a Marson élhessenek – közölték pénteken a vállalat illetékesei.

Forrás: MTI2022. 01. 28. 12:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Japán Űrkutatási Hivatallal közösen kifejlesztett jármű a Lunar Cruiser nevet kapta a Toyota Land Cruiser járművére emlékeztetve. Indítását a 2020-as évek végére tervezik.

A jármű azon az elképzelésen alapul, hogy az emberek biztonságosan esznek, dolgoznak, alszanak és kommunikálnak is másokkal az autókban, és ugyanez lehetséges a világűrben is

– mondta el Szato Takao, aki a Lunar Cruiser projekt vezetője a Toyotánál.

A Gitai Japan Inc., a Toyota partnere kifejlesztett egy robotkart a Lunar Cruiser számára, amelyet különböző feladatok elvégzésére, például ellenőrzésre és karbantartásra készítettek. A kar végét cserélni lehet, így többféle szerszámként alkalmazható: ha kell lapátol, emel vagy söpör.

A cég vezérigazgatója, Nakanosze So hangsúlyozta, hogy a világűrben végzett munka veszélyekkel is jár az űrhajósok számára, ezért ezen a területen jól jönnek a robotok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.