Ilyet még nem látott: számítógépből készítettek távirányítós autót + videó

Nagy dobással került ismét reflektorfénybe a legendás japán videójáték-fejlesztő és -kiadó cég, a Sega. Megépítette ugyanis a világ leggyorsabb asztali számítógépét, amely őrült sebességét leginkább az autóverseny-pályán képes megmutatni.

Forrás: HIRADO.HU2022. 01. 05. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán egyetlen darabot épített meg a vállalat abból az asztali számítógépből, amely akár 100 km/órás sebességgel is képes a versenypályán száguldani. Történetesen ugyanis egy távirányítású versenyautóról van szó, amelynek a kasztnija maga a bivalyerős felszereléssel ellátott számítógépház.

A Japan Today szerint az egyedülálló kisautót a cég egy igazi versenypályán, a Moraba Twin Circuiton tesztelte, ahol a célegyenesben elérte vele a végsebességet a távirányítású autósport 18-szoros világbajnoka, Masami Hirosaka.

A gép az aszfalton kívül is megbízható teljesítményt nyújt, belsejében ugyanis egy Core i9-12900K processzor és egy Radeon RX 6900 XT OC Formula videókártya található az ASRock Z690M-ITX/ax alaplapon, mindez 32 gigabyte memóriával és 2 terabyte-os SSD meghajtóval megtámogatva – írja a Hiradó.hu. Nem mellesleg ezért a csomagért több mint egymillió forintnak megfelelő összeget kellene kifizetnünk.

A csodagépből készült egyetlen darabot nem lehet megvenni, ugyanis egy japán Sega-rajongóknak szóló twitteres nyereményjátékon sorsolják majd ki.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Fotó: YouTube.com/SEGA)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.