Ingyenes digitális gyermekvédelmi tananyag szülőknek

A digitális nevelés alapjait bemutató ingyenes tananyag jelent meg szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára – közölte az anyagot összeállító Digitális Jólét Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 01. 06. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyerekkel a digitális világban című tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be. Támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon – írták a közleményben.

A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló/gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető - olvasható az ajánlóban.

A kurzust elvégzők névre szóló, letölthető oklevelet kapnak.

A közlemény szerint az online oktatóanyag a – Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiája értelmében 2018 óta működő – Digitális médiaműveltség szülőknek program keretében készült el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.