Visszautasítja a metaverzumot az amerikai gyártó

Kiegészítő lesz a headsete, nem célja más világokba beszippantani a vevőket.

Forrás: ORIGO2022. 01. 10. 16:47
A kép csak illusztráció Fotó: AFP/NICOLAS TUCAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb információk érkeztek az Apple lassan emberemlékezet óta pletykált AR/VR headsete kapcsán, a Bloombergnél dolgozó Mark Gurman értesülései szerint az Apple visszautasítja a metaverzum ötletét. A Facebook által erőltetett koncepció alapvetően a virtuális valóságot takarja, de Mark Zuckerberg cége be kívánja oda szippantani az ügyfeleket, a barátokkal való találkozástól a vásárlásig áthelyezné oda a felhasználók aktivitásait - olvasható az Origo cikkében.

Gurman szerint az Apple illetékesei kategorikusan visszautasítják a koncepciót, nem dolgozhatnak efféle ötletek megvalósításán a headsetes projektre ráállított fejlesztők. Helyette az Apple fejsisakja állítólag a rövidebb távú aktivitásokra fókuszál, főként a kommunikációt, a tartalmak megtekintését, továbbá a videójátékozást dobná fel,

nem célja a vevők hétköznapi életébe való érdemi beavatkozás.

Mindez teljesen érthető, hiszen a Facebookhoz képest az Apple nem csak teljesen más jellegű termékeket fejleszt, de ingyenesnek titulálással való csábítgatás helyett előre fizetős üzleti modellben értékesíti azokat.

Emellett a magánszféra védelmével való kampányolás közben nem vetne jó fényt a cégre, ha beállna egy olyan koncepció mögé, amelyre már a megvalósulása előtt ferde szemmel néznek az ügyfelek, nem elhanyagolható részt pusztán a Facebook általi erőltetése miatt.

Sokak részéről fogadta erős kétkedés Zuckerberg szavait, hogy "tuti dolog lesz" számukra a metaverzum.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/NICOLAS TUCAT)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.