Zuhanásban a bitcoin

A vezető kriptovaluta húzza magával a piacot lefelé, miután az idei évben csak pillanatokra tudott magára találni – írja a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság2022. 01. 21. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az év eleje óta folyamatosan oldalazva csúszott lefelé a bitcoin árfolyama, magyar idő szerint péntek reggelre átszakadtak a gátak, és a vezető kriptovaluta árfolyama átszakította a negyvenezer dolláros szintet. 

A bitcoin zuhanása a többi kriptoeszközt is magával rántotta, így ezen eszközök piaci kapitalizációja mintegy 150 milliárd dollárral csökkent az éjszaka folyamán a CoinMaketCap adatai szerint.

A vezető kriptopénz kicsivel 39 ezer dollár alatt forog a piacon, az elmúlt 24 óráan több mint hét százalékot veszítve az értékéből, de a második legnagyobb digitális eszköz, az ether is nyolc százalék fölötti mértékben zuhant. 

Ez utóbbinál ráadásul az esés annak ellenére következik be, hogy a Twitter csütörtökön elérhetővé tette az igazolt NFT-k profilképként történő használatát. Igaz az ezt lehetővé tevő piactér, az Opensea pont ugyanebben az időben technikai problémákkal küszködött, és megjelentek az ezen felhasználók hozzászólásait némító kiegészítők is a platformon.

A bitcoin árfolyama így a novemberi 69 ezer dolláros értéket lefelezte az elmúlt hónapokban és csak az idei évet tekintve is húsz százalék körüli mínuszban van.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.