időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Zuhanásban a bitcoin

Forrás: Világgazdaság
2022.01.21. 11:13 2022.01.21. 12:47
Zuhanásban a bitcoin

A vezető kriptovaluta húzza magával a piacot lefelé, miután az idei évben csak pillanatokra tudott magára találni – írja a Világgazdaság.

Miután az év eleje óta folyamatosan oldalazva csúszott lefelé a bitcoin árfolyama, magyar idő szerint péntek reggelre átszakadtak a gátak, és a vezető kriptovaluta árfolyama átszakította a negyvenezer dolláros szintet. 

A bitcoin zuhanása a többi kriptoeszközt is magával rántotta, így ezen eszközök piaci kapitalizációja mintegy 150 milliárd dollárral csökkent az éjszaka folyamán a CoinMaketCap adatai szerint.

A vezető kriptopénz kicsivel 39 ezer dollár alatt forog a piacon, az elmúlt 24 óráan több mint hét százalékot veszítve az értékéből, de a második legnagyobb digitális eszköz, az ether is nyolc százalék fölötti mértékben zuhant. 

Ez utóbbinál ráadásul az esés annak ellenére következik be, hogy a Twitter csütörtökön elérhetővé tette az igazolt NFT-k profilképként történő használatát. Igaz az ezt lehetővé tevő piactér, az Opensea pont ugyanebben az időben technikai problémákkal küszködött, és megjelentek az ezen felhasználók hozzászólásait némító kiegészítők is a platformon.

A bitcoin árfolyama így a novemberi 69 ezer dolláros értéket lefelezte az elmúlt hónapokban és csak az idei évet tekintve is húsz százalék körüli mínuszban van.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)