Megszületett a magyar Wikipédia félmilliomodik cikke

A Wikipédia magyar nyelvű változata 19 évnyi munka és közel 25 millió szerkesztést követően elérte a félmillió szócikket – közölte a Wikimédia Magyarország Egyesület csütörtökön.

2022. 02. 17. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérföldkövet Palotabarát szerkesztő Szarka Károly diplomatáról írt cikke lépte át – olvasható az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében.

A magyar nyelvű változat 500 ezer szócikkével a huszonhatodik a Wikipédiák között, és a legnagyobb magyar lexikon egyben. Viszonyításképpen: Révai nagy lexikona 230 ezer, A Pallas nagy lexikona és a Magyar nagylexikon 150 ezer címszót tartalmaz.

A tájékoztatás szerint a Wikipédia magyar nyelvű változatát mintegy tízmillió eszközről látogatják rendszeresen és havi százmillió szócikket néznek meg. A magyar kiadás bővítésében és javításában havonta nagyjából ötezer alkalmi vagy rendszeres szerkesztő vesz részt.

Mint írják, a magyar Wikipédián is működik a legjobbnak ítélt szócikkek kiemelésének gyakorlata. Jelenleg több mint ezer szócikk esett át sikeresen ezen az eljáráson és kapta meg a kiemelt szócikk státuszt. Ezek a minőségi szócikkek ízelítőt kínálva a főoldalon is megjelennek.

Borítókép: A magyar Wikipédia ünnepi logója (Forrás: Wikipédia)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.