Napi fél óránál kezdődik a közösségi oldal túl sok használata

Hatszorosára nőtt a minimumként beállítható képernyőidő a népszerű mobilappban.

Forrás: Origo.hu2022. 02. 22. 14:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok más techcéghez hasonlóan 2018-ban a Facebook is felugrott az akkoriban népszerűvé vált mentális egészség vonatra. Ennek keretében egyrészt lehetővé tette a mobilappjaiban a használatukkal töltött idő követését, másrészt pedig a felhasználók napi időlimitet állíthattak be, amelynek leteltével az appok értesítéseket jelenítettek meg – derül ki az origo.hu cikkéből.

A TechCrunch beszámolója alapján egyes felhasználók az Instagram számára üzletileg előnytelen mértékben komolyan vehették az utóbbi funkciót, vagy legalábbis mással nem tűnik érdemben megmagyarázhatónak, hogy a mobilappjának legújabb frissítésében miért emelte a kezdetek óta elérhető 5 percről rögtön 30 percre a napi minimum időkeretet.

A régen fél óránál rövidebb képernyőidőt megszabott felhasználók megtarthatják a meglévő beállításukat, azonban akik mostantól kívánják konfigurálni a funkciót, azok több lépcsőben már csak 30 perc és 3 óra közti időtartamot adhatnak meg.

Eddig 5 perces ugrásokkal bármennyi idő beállítható volt, így az új rendszer jelentős visszalépésnek tűnik.

A hír írásáig sem az Instagram, sem az anyacég Meta nem kommentálta a változtatást – írja az origo.hu.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.