Nem számít túl erős negyedévre a legnépszerűbb zene-streaming szolgáltató

A svéd Spotify zenei streaming szolgáltató az előfizetők számának elemzők által vártnál kisebb növekedésére számít a folyó negyedévben - közölte a cég, amikor ismertette tavalyi utolsó negyedévi adatait.

Forrás: MTI2022. 02. 03. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spotify negyedéves bevétele 2,69 milliárd euró volt a december végével záródott három hónapban, 24 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi 2,17 milliárd eurót.

A szolgáltatást havonta legalább egyszer igénybe vevők száma (MAU) a tavalyi negyedik negyedév végén 406 millió volt, ami 18 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A mutató javulása megfelelt a társaság saját előrejelzésének a felső határával és a szakértői becslésekkel.

A fizetős előfizetők száma 16 százalékkal, 180 millióra nőtt, ami szintén megegyezett az elemzői várakozásokkal.

A fizetős szolgáltatásokból származó bevétel a tavalyi utolsó negyedévben 22 százalékkal, 2,295 milliárd euróra nőtt. A hirdetési bevételek 40 százalékkal, 394 millió euróra emelkedtek.

A Spotify azzal számol, hogy a folyó negyedévben a fizetős előfizetők száma 183 millióra nő, a bevétel pedig a 2,6 milliárd euró lesz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.