Rövidesen újabb mobilappok is jönnek az új operációs rendszerhez

Bárki telepítheti az operációs rendszer februári funkciófrissítését – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 16. 16:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre opcionális frissítésként a Microsoft bárki számára elérhetővé tette a Windows 11 pár hete beígért funkciófrissítését, a KB5010414 jelzésű javítást a Gépház alkalmazás Windows Update részében installálhatják az érdeklődők. Még nem világos, hogy mikor veszi kezdetét az automatikusan telepítése, de jó eséllyel legkésőbb a márciusi hibajavító keddig sort kerít rá a cég.

A Windows 11 februári funkciófrissítésének messze legnagyobb újdonságát az androidos appok futtatásának lehetősége jelenti. 

Ennek kapcsán az előre sejtettnek megfelelően rossz hírrel szolgált a Microsoft, a frissítés telepítése ellenére egyelőre csak az Egyesült Államokban élők telepíthetik a mobilappokat, világszerte csak a későbbiekben debütál a funkció.

A támogatott androidos appok és játékok magában a Microsoft áruházban is kereshetők, ám a tényleges telepítésük az Amazon Appstore bolton keresztül történik.

A funkciófrissítés további megemlítendő újdonságai: több monitor használata esetén újból látszik a másodlagos kijelző Tálcáján az óra, megjelenik a Tálcán az időjárás ikon, továbbá a Microsoft Teams felhasználói némíthatják a Tálcáról a mikrofonjukat, gyorsan megoszthatják az appjaik képét a videócsevegésekben.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.